maanantai 31. heinäkuuta 2017

Päiväkodin aloitus lähenee

Liljah aloittaa päiväkodin elokuun toisella viikolla. Neiti on silloin siis 1v 4kk ikäinen, kuukauden vanhempi kuin Tobias oli hoidon alkaessa. Päiväkoti on sama, missä isoveikkakin on, tosin ryhmä on tietysti eri ja kaiken lisäksi eri kerroksessa. Lapset eivät siis näe toisiaan päiväkodin pihalla vaan kun perjantaisin, jos silloinkaan. Pienten ryhmä ulkoilee meinaan omalla pienellä aidatulla pihallaan, mikä on kyllä todella hyvä juttu, eiköhän meidän lapset ehdi nähdä toisiaan kotona ihan tarpeeksi.
Päiväkoti tosiaan on vanha tuttu äidille ja pienten ryhmäkin on sama missä poika oli aikoinaan. Hoitajatkin on suureksi osaksi pysyneet samoina, joten uskon, että tullaan olemaan tyytyväisiä päikkyyn.

Neidille on hommattu päiväkotivaatteita, vielä olisi vaatteiden nimikointi edessä. Lisäksi pitää käydä isoveljen vanhat tavarat läpi, jos niistä olisi vielä Liljankin käyttöön.
Kävin tytön kanssa heinäkuun lopulla tutustumassa päiväkotiin. Tutustumispäiviä meillä oli kaksi, ensimmäisenä saatiin kaikki laput ja juteltiin niitä näitä. Toisena päivänä Liljah osallistui ryhmän kanssa ulkoiluun. Nämä käynnit ainakin sujui todella hyvin.

Toivotaan, että päiväkodin aloitus menee myös hyvin ja Liljah viihtyisi siellä. Itseäni kyllä kauhistuttaa ja en haluaisi toista hoitoon jättää. Mutta uskon, että päikky tekee vain hyvää meidän tytölle ja ainakin se on hyvä juttu, ettei hän roiku kokoaikaa minussa.
Onneksi päivät tulee olemaan suht lyhyitä, lapset on maksimissaan 7h päivässä hoidossa ja kaikki koululaisten lomat ollaan kotona. Päiväkodin aloituksen lisäksi tätä äitiä hirvittää päivähoitomaksut ! Ne on ihan järkyttävän isoja, olen jo miettinyt, että pitäisikö hoitoaikaa lyhentää vielä, vaikka eihän sekään auta kun vähän.

Miten ihmeessä perheet, joissa on kolme lasta hoidossa, voivat pärjätä noiden maksujen jälkeen. Meidän päivähoitomaksu tulee olemaan noin 400e ja sekin on kuitenkin jo 80% hoitomaksu ja siinä on huomioitu toisen lapsen pieni alennus. Meillä siis todellakin käytetään lapsilisät päivähoitomaksuun, muuten ei riittäisi rahat millään tuohon summaan.

Miten muiden päivähoidon aloitukset on sujunut ? Ja onko muut tyytyväisiä päiväkoteihin ? Entäs sitten päivähoitomaksut, onko ne liian isoja ?

Tiia

6 kommenttia:

 1. Meillä aikanaa päivänoti alkoi hyvin. Mitä maksuun tuli, niin yh:na tulot niin pienet, että ei ole tarvinnut maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin isoveljellä meni aloitus ihan hyvin, mutta lapset kun on niin erilaisia :) Onneksi päivähoito on mahdollista pienempituloisillekin, mutta silti maksut on hurjat tällaisille perustuloisille, kun on asuntolainat, autot yms. hoidettavana.

   Poista
  2. Se on todella totta, että päivähoitomaksut on ihan järkyttävät, ja jos on vielä useampi lapsi päiväkodissa/perhepäivähoidossa.

   Poista
  3. Jep. Mutta ehkä pitää olla tyytyväinen päivähoidon laatuun ja siihen ettei se ainakaan kalliimpaa ole :)

   Poista
 2. Menetkö itse töihin? Mikä olet ammatiltasi? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Olen käynyt töissä ihan kokoajan, teen toimistotöitä isäni kotona, joten lapset on ollut mukana synnytyslaitokselta asti :) Nyt alkaa tulemaan tytöllä raja vastaan, ei enää viihdy niinkuin ennen, joten päiväkoti kutsuu ja saan itsekin kunnolla keskittyä työntekoon. Ja oikeasti olen parturi-kampaaja, mutta vaihdoin isäni firmaan heti kun siihen tuli mahdollisuus :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...