keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Meidän perheen mökkitouhut

Palataan hieman meidän mökkireissuun ja siihen mitä kaikkea me tehdään mökillä joka kesä. Alkuun kerron, että isomummon mökki sijaitsee saaressa, johon mennään kahdella lossilla ja sen jälkeen vielä veneellä. Mökillä ei ole sähköjä, eikä juoksevaa vettä.
Mökillä saunotaan, oikeastaan joka ilta. Saunaan laitetaan kiukaan ylle makkarat, joita sitten syödään iltapalaksi. Saunasta pääsee suoraan uimaankin, tosin siinä rannassa lasten on hankala uida, ainakin jos ei osaa vielä uida.
Mökillä valvotaan pitkään ja yritetään myös nukkua pitkään. Illalla pelataan korttia, jutellaan, syödään suklaata tms.

Kahvit keitetään termoskannuun ja sitä juodaan mökillä paljon. Itse taidan päivän aikana juoda yli 5 kupillista kahvia. Tietysti kahvin kanssa nautitaan jotain isomummon leipomuksia.
Lapset saa leikkiä rannalla lähes koko päivän, mökin kuistin edessä on ihana matala hiekkaranta, jossa on lasten kiva olla. Ja pääsee mökillä kallioille ja metsäänkin leikkimään, ainakin sitten kun ikää tulee vähän lisää.
Mökillä ajellaan moottoriveneellä ja soudetaan. Minäkin ajoin tänä kesänä ensimmäistä kertaa moottorivenettä ja hitsi kun olikin hankalaa :D

Meidän koirat saa olla mökillä vapaana ihan kokoajan. Yötkin ne on ulkona ja sieltä ei ole kertaakaan kumpikaan koira karannut, toista se on kotipihalla... :)
Isomummon mökillä myös yritetään auttaa kaikissa mökin askareissa, tärkeimpänä varmaan veden nosto kaivosta ja puiden sahaaminen, hakkaaminen, pinoaminen ja sisälle/saunaan kanto.
Pääasiassa me kyllä lomaillaan mökillä ja autetaan jos pyydetään ja välillä pyytämättäkin. Harmittaa, kun lapset on vielä niin pieniä etten itse pääse kunnolla auttamaan, mutta yritän silti kaikissa väleissä tehdä edes jotain.
Mökillä myös nautitaan isomummon tekemästä ruuasta, ihana kun edes silloin joku muu hoitaa kokkaamisen. Lisäksi jonkun muun tekemä ruoka maistuu paljon paremmalta kuin itse tehty.

Mitä te teette mökeillä ? Onko mökkeily teille lomaa vai pitääkö kokoajan olla jotain tekemistä ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...