torstai 11. toukokuuta 2017

Yksivuotiaan lempileikit

Meidän vuosikkaalla on paljon lempileikkejä, mitä täällä leikitään kokoajan. Meidän tyttö on aika monipuolinen noissa leikeissään, ensin hän halailee pupua ja yhtäkkiä onkin jo kovat autoleikit meneillään. Toinen ottaa niin kovin isoveljestään mallia, että ei paljon nuken hoivaamiset kiinnosta, ainakaan vielä :)
Liljahin lemppareita tällä hetkellä on ehdottomasti kaikki palikka- ja purkkileikit. Tornien kasaaminen ja niiden kaataminen, purkkien sisäkkäin asettelu yms. Tätä neiti jaksaisi tehdä vaikka kuinka kauan. Meillä on Mickin puiset kirjainpalikat ja jotkut muoviset purkit (olisiko Fisher Price..?). Palapelit on nyt myös kova juttu.
Toiseksi Liljah tykkää leikkiä kaikkia leikkejä mitä isoveikkakin leikkii. Näistä tytön suosikki on autoleikit, hän ajaa autoilla paljon yksinkin kun Tobias on päikyssä. Autoja ihan oikeasti liikutetaan eteenpäin ja samaan aikaan päristellään. Myös kontaten autojen kanssa mennään pitkin lattioita.
Tällä hetkellä suosiossa on myös duplot ja Fisher Pricen maatila. Ja tietysti kaikkein eniten tyttö haluaisi leikkiä kameroilla, puhelimilla, kaukosäätimillä, digiboksilla yms.. Ja ei, käytetyt vanhat ei kelpaa vaan hän haluaa juuri ne mitä me muutkin käytetään :D Tästä meillä yleensä tapellaankin ja kovaa. Liljah meinaan todellakin tietää mitä haluaa ja näyttää sen erittäin kovaäänisesti ja dramaattisesti :)
Uusia lemppareita on nyt myös kärryllä kävely, kirjojen sivujen kääntäminen, keinuhevosen ja Brion mäyräkoiran kyydissä istuminen. Neiti rakastaa myös kaikkea "riehumista", eli isin ja isoveikan kanssa hipat, piiloleikit yms. Myös keinuminen on kivaa ! Ja tietysti vaatteiden heittely pyykkikorista ja kaikkien muidenkin laatikoiden tyhjentäminen. Omien sukkien repiminen jalasta on myös hassunhauskaa, samoin Tobiaksen kenkien laittaminen käsiin ja niiden kanssa pitkin kämppää konttaaminen :)
Millaisia lempileluja tai lempileikkejä teidän lapsilla on ?

Tiia

4 kommenttia:

 1. Onpa hauska tuo iso Brion koira :) En olekaan sellaista ennen nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on ihana ! Ollaan ostettu se jo esikoiselle 1v lahjaksi ja hyvin palvelee edelleen :)

   Poista
 2. Ompas söpö neiti :) Meiltä löytyy 06/16 syntynyt tyttö ja hän on vielä niin maltillinen ettei liiku muuten kuin peruuttaen... Nyt on vähän alettu hakemaan konttausasentoa, ehkä tämäkin jättää ryömimiset väliin niinkuin isosisaruksetkin. Meillä tykätään kovasti keittiövälineistä (kauhoista ym.) ja isosiskon puiset ruokalelut on hauskoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä esikoista kiinnosti kauhat yms. mutta tyttöä ei ne kovin kiinnosta, jännä kuinka erilaisia lapset on lähes kaikessa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...