sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Ulkoilu lasten kanssa

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja toukokuun aiheena on lasten ulkoilu.
Voin heti alkuun kertoa, että Liljah ei ole vielä kunnolla ulkoillut. Tietysti hän on istunut vaunuissa ja ollut kantorepussa ja sylissä, mutta muuten meidän neiti ei ole kyllä hirveästi ulkoillut. Hän ei ole vielä ikinä istunut esimerkiksi hiekkalaatikolla tai lumikasassa (muutamaa lyhytkestoista poikkeusta lukuun ottamatta). Minä en ole nähnyt tällaiselle tarvetta, mutta olisiko siitä ollut hyötyä ?
Nyt kun kevät on tullut ja kesä ihan nurkan takana, niin tottakai Liljah pääsee ulkoilemaan kunnolla. Kun meidän pihalla vaan alkaa olemaan lämmin, niin istutan tytön heti sinne ja annan lapion käteen. Olen jotenkin nähnyt erittäin hankalana ja vaivalloisena viedä lasta kuka ei osaa kävellä, ulos pönöttämään. Kaiken lisäksi tuolla on ollut niin kuraista ja muutenkin ihan märkää koko talven, joten olen halunnut päästä helpoimmalla. Lenkeillä ollaan kyllä käyty useasti, mutta silloin tyttö on saanut nukkua rattaissa.
Edelleen tytön liikkuminen haalarin kanssa on vaikeaa. Heti kun tyttö oppii kävelemään niin hän pääsee ulkoilemaan lähes joka päivä, sään niin salliessa. Itse vihaan ulkona seisoskelua, ainakin huonolla säällä. Kesällä meillä ulkoillaan aina paljon enemmän kuin muina vuodenaikoina. On niin helppoa laittaa lapsille vain kengät jalkaan ja hattu päähän suojaamaan auringolta.
Mutta olenkohan nyt ihan paskamutsi kun en ole istuttanut meidän neitiä kuralätäköihin, lumikasoihin ja kaatosateeseen..? Itse sanoisin tähän että en ole, eikä kukaan ole. Pääasiahan kuitenkin on, että lapsi saa raitista ilmaa ja jos on sisäpäivä niin sisällä tarpeeksi virikkeitä.
Meillä kuitenkin Tobias käy päiväkodissa päivittäin ulkona, joten siitä en ole huolissani, etteikö hän saisi tarpeeksi ulkoilua ja liikuntaa. Lisäksi Liljah menee kesän jälkeen myös päivähoitoon niin hänkin pääsee ulos jokaisena päivänä. Eikös se yksi ulkoilukerta päivässä kuitenkin riitä, vai riittääkö ?

Millaisia mielipiteitä teillä on asiaan? Pitääkö lasten kanssa ulkoilla joka päivä ja joka säällä?

Mammalandia Facebookissa
Mammalandia


Tiia

2 kommenttia:

  1. Ei tarvi, jos lapsi ei sitä tunnu kaipaavan. Meillä esikoinen viihtyi ja viihtyy edelleen hyvin sisällä, mutta kuopus kiipeää seinille, jos ei pääse päivittäin ulos. Liikkumisen tarve on hänellä aivan valtava ja jos se pitää sisällä tyydyttää, niin sitten menee muun perheen hermot :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...