tiistai 11. huhtikuuta 2017

Vuosikkaan kuulumiset

Käytiin tänään Liljahin kanssa 1v-neuvolassa, saatiin tämä aika pari viikkoa oikean syntymäpäivän jälkeen, koska en osannut vielä helmikuussa sanoa, minä päivänä neidin juhlat juhlitaan. Mutta nyt on vihdoin neuvolassa käyty ja saatiin uusimmat mitat.
Liljah painoi 9,8 kg ja pituutta oli kertynyt jo 78,1 cm. Syntyessään neiti oli 52 cm ja painoi 3965g, hieman on siis kasvua tullut vuodessa.

Neiti sai myös kolme rokotetta ja voi luoja sitä huutoa. Kaksi niistä pistettiin reisiin ja yksi käsivarteen. Liljah pahoitti mielensä aivan täysin ja kiukuttelikin sitten loppuajan. Onneksi kotimatkalla uni maistui ja nyt ainakin leikit sujuu niin kuin aina.
Voisin tässä samassa postauksessa kertoa myös hieman siitä millainen neiti meillä tällä hetkellä asustaa. Liljah on todella kiltti tyttö, mutta osaa myös riehua, huutaa ja kiukutella. Isossa ihmismäärässä neiti nauttii äidin tai isin sylissä olosta ja hän lämpenee aika hitaasti vieraille ihmisille.
Liljalle ei ole vielä puhjennut yhtäkään hammasta. Silti hän syö jo ihan kaikkea mitä me muutkin syödään. Kyllä niillä ikenilläkin näköjään pystyy puremaan vaikka mitä. Jos Liljah ei saa samaa ruokaa mitä meillä muilla on, niin siitä tulee huuto, erittäin kova sellainen. Liljah muutenkin pahoittaa mielensä helposti ja jos häntä kieltää niin se on katastrofi. Tästä huolimatta meillä kielletään, välillä tuntuu että liikaakin. Lisäksi jos isoveikalla on joku lelu, minkä neiti haluaa niin siitäkin saadaan kuulla kovaäänisesti.
Meidän vuoden ikäinen neiti on todella temperamenttinen ja hän tietää mitä tahtoo ja myös näyttää sen. Vaikka tyttö on vahvatahtoinen on hän myös samalla oikein ihana ja kiltti. Hänessä taitaa olla kaksi puolta, jotka tulee vuorotellen esille :) Liljah on pieni papupata, hän höpöttää jatkuvasti omaa kieltään. Tobias saa edelleen eniten nauruja Liljalta.
Liljah kävelee tukea vasten ja välillä seisoo tuetta, mutta ei vielä kävele itsekseen. Neiti konttaa ja karhukävelee, kiipeilee sohville ja sängyille, ja osaa myös laskeutua niistä alas. Hän nousee istumaan ja istuu tietysti taidokkaasti.
Muutamia sanojakin osataan, eniten hän käyttää kuitenkin anna, hauva ja äittä- sanoja. Lisäksi hän osaa sanoa heppa, haalaai (haalari), vaippa ja tyttö.

Puolen vuoden päästä on vasta seuraava neuvola ja silloin viimeistään palaan tytön muihinkin kuulumisiin. Tottakai Liljah tulee edelleen olemaan iso osa tätä blogia, mutta nyt en enää kuukausittain tytön kehityksestä kirjoittele.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...