torstai 6. huhtikuuta 2017

Vinkit synnytykseen

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja huhtikuun aiheena on omat vinkit synnytykseen.
Tässä siis tulevat minun vinkit synnytykseen:

1. Älä lue tai kuuntele kauhukertomuksia !

Tämä on siis ehdottomasti minun ykkösvinkki ja kaikkein tärkein. Netti on pullollaan synnytyskertomuksia ja suurin osa niistä on oikeita kauhutarinoita. Itse ainakin olen joka kerta raskaana ollessani sulkenut korvani muiden kertomuksilta, enkä myöskään ole lukenut mitään tekstejä netistä. Tämä on ehdottoman tärkeää ainakin ensimmäisen raskauden kohdalla, ettei tulisi mitään turhia pelkoja.

Jokainen synnytys on kuitenkin erilainen ja myös jokainen kokee synnytyskivun eritavalla. Toiselle kipu on sietämätöntä kun toisella se ei välttämättä tunnu miltään.
2. Älä suunnittele liikaa

Mielestäni synnyttämään kannattaa mennä avoimin mielin. Itse en ole suunnitellut kumpaakaan synnytystä vaan olen luottanut kätilöihin ihan täysin. Ainut minkä olen tehnyt, niin sanonut miehelle, että haluan sitten epiduraalin, jos en pysty sitä itse kivuiltani jossain vaiheessa kertomaan. Mutta pointtina siis, että luottakaa kätilöihin ja itseenne. Älkää suunnitelko liikaa, ettei tule hurjia pettymyksiä.
3. Ajattele lopputulosta

Yksinkertaisesti pidä mielessä se minkä vuoksi kärsit. Kaikki kipu loppuu ja unohtuu heti kun saat vastasyntyneen ihmeesi rinnallesi. Tätä tunnetta ei voita mikään ! Jos jännittää, pelottaa, hirvittää, niin mieti vain lopputulosta, se ehkä hieman helpottaa.
4. Nauti

Ihan oikeasti, nauti ! Ihan joka hetkestä vaikka tuntuisi miltä. Synnytystä ja sitä koko hetkeä tulee aika pian jo ikävä.
5. Tukihenkilö

Viimeisenä, mutta aika tosi tärkeänä asiana, ota mukaan se kaikkein tärkeimpäsi. Yleensä siis oma puoliso, mutta joku, johon luotat täysin ja kenen lähellä voit olla 100% oma itsesi. Synnytys on todella henkilökohtainen kokemus ja se kannattaa jakaa rakkaan ja tärkeän henkilön kanssa. Itselleni mies on ollut ainakin kaikkein tärkein tuki synnytyksessä, en olisi jaksanut yksin.

Tukihenkilö voi hieroa, pitää kädestä, jutella tai olla hiljaa, ihan mitä vain ikinä haluat hänen tekevän. Ja itse olen ainakin molemmilla kerroilla tullut niin superonnelliseksi kun mieskin tirauttaa pienet kyyneleet siinä ja kaiken lopuksi vielä leikkaa napanuoran. Parasta !
Sellaisia vinkkejä minulla. En edes viitsi mainita mistään sairaalakasseista, koska tärkeintä on että itse menet paikalle ja ehkä otat neuvolakortin ja miehen matkaan :D Juotavaa ja syötävää saa aivan varmasti sairaalastakin jos vaan pyytää. Omat vaatteet ja vauvan vaatteet yms. voi joku tuoda laitokselle sitten kun synnytys on ohi.

Muut kuvat on muuten Liljasta, paitsi viimeinen on meidän Tobias :)

Mammalandia Facebookissa

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...