torstai 20. huhtikuuta 2017

Meidän oma koti

Nyt olisi aika avata hieman meidän asuntojuttuja. Aloimme miettimään asunnon ostoa jo viime kesänä ja silloin kävimmekin ensimmäistä kertaa pankissa juttelemassa. Oman asunnon osto on aina ollut haaveena ja silloin aika tuntui sopivalta. Ehkäpä siksi kun mies totesi, että ennen kuin meillä on oma koti niin meille ei tule lisää lapsia :D No ei vaan.
Pankki näytti lainalle vihreää valoa ja saatiin lainalupaus. Alettiin vääntämään kiinteistön omistajien kanssa talon hinnasta ja katselimme myös muita myytäviä asuntoja. Käytiin myös kahdessa talonäytössä ja totesimme, että kyllä koti vaan on koti ! Eli unohdimme toiset talot ja halusimme ostaa nykyisen kotimme, maksoi mitä maksoi.
Nyt vihdoin, melkein vuoden jälkeen on kaupat tehty. Eilen marssitaan pankkiin ja talo on nyt meidän. Tunne on epätodellinen ja niin onnellinen. Kaupantekoa on viivyttänyt oman sähköliittymän kaivuu ja sen jälkeen vielä yksi rasitushomma. Mutta nämä on nyt vihdoin molemmat kunnossa ja kaupat saatiin tehtyä.
Olemme jo suunnitelleet remontteja jonkin verran ja ensimmäinen kallis kohde onkin keittiö. Siinä tilassa menee uusiksi ihan kaikki. Olisimme halunneet vähän laajentaakin keittiötä, mutta se taitaa nyt jäädä tulevaisuuden haaveeksi. Tehdään nyt sellainen ratkaisu joka miellyttää mahdollisimman pitkään ja laajennetaan joskus tulevaisuudessa jos sille on tarvetta.

Keittiön jälkeen yksi iso juttu on puiden kaadot pihalta. Meidän pihalla olisi varmaan noin 10 puuta, jotka pitää kaataa ja ne kaikki on vähän hankalasti kaadettavissa.
Sisätiloissa jatketaan lattioiden vaihtoa. Lisäksi lähes kaikissa huoneissa maalataan seinät ja jalkalistat. Olohuoneen kattokin maalataan. Ulkona isäni firmalla on hieman kaivuuhommia ja ajotie sorastetaan. Ja täytyy kai talon ulkopinnoillekin jotain tehdä.

Aika paljon on siis tekemistä, mutta millään ei ole kiirettä. Pääasia nyt on vaan se, että saatiin kauppa vihdoin tehtyä. Remontteihin ym. sisustusjuttuihin palaan kun niiden aika on.

Tähän loppuun on vaan pakko sanoa, että ihanaa ! Vihdoin meillä on ihan ikioma koti, tosin pankillehan sitä vielä maksetaan pitkät tovit :)

Tiia

2 kommenttia:

  1. Onnea kodin ostosta.!!! <3 Sisustus- ja rakennus juttuja odotellessa.! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !<3 Niitä tulee, vielä tämän vuoden puolella luulisin :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...