tiistai 14. maaliskuuta 2017

Blogin tarina

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja maaliskuun aiheena on blogin tarina eli miten blogi sai alkunsa. Samasta aiheesta löytyy postaukset esimerkiksi Meiän perhe-, Kochanie- ja Sinä olet aurinko-blogeista.
Minä tutustuin blogeihin vasta syksyllä 2013. Aloitin lukemalla kahta perheblogia ja luin pitkään vain niitä, enkä edes etsinyt uutta luettavaa tai miettinyt oman blogin aloittamista. Olin tykästynyt niihin blogeihin ja niistä sain vertaistukea kun kirjoittajilla oli samanikäiset lapset kuin meillä.

Mieheni kuitenkin yhtäkkiä yllättäen heitti ilmaan ajatuksen, että "entä jos perustaisit oman blogin". Ja siitä se ajatus sitten lähti. Ihan tuosta noin vaan, tasan kahta blogia aiemmin edes lukeneena pistin oman blogin pystyyn joulukuussa 2013.
Blogin aloitus oli yllättävän helppoa ja kirjoittamiseen jäi koukkuun todella nopeasti. Ajan kuluessa löysin myös paljon mielenkiintoisia blogeja ja jäinkin niitä seurailemaan. Lisäksi Facebookista löytyi bloggaaja-ryhmiä, joihin postauksia pystyi linkittämään. Sitä kautta sain enemmän lukijoitakin ja löysin myös paljon lisää seurattavaa omalle lukulistalle.

Aluksi blogini kulki nimellä Baby Step, mutta kun tulin toisen kerran raskaaksi, muutin blogin nimen tähän nykyiseen.
En ikinä kuvitellut, että voisin "tienata" blogillani mitään, kirjoitin aluksi ihan vain omaksi iloksi. Kuitenkin kun lukijoita tuli enemmän, niin tietysti alkoi kiinnostamaan myös lukijoille kirjoittaminen. Lisäksi jossain vaiheessa aloin miettimään jotain yhteisöä, mutta en lopulta pistänyt hakemuksia mihinkään.

Viime syksynä päätin kuitenkin, että Mammalandia jos mikä olisi minulle ja blogilleni se oikea paikka. Niin pääsinkin Mammalandian blogiyhteisöön mukaan. Mammalandian kautta olen saanut myös paljon erilaisia yhteistöitä ja aivan ihania tuotteita lapsille, joten bloggaamisesta olen myös vihdoin hyötynytkin jotain. Vaikka tietysti kirjoittelen täällä edelleen ihan vain omasta vapaasta tahdosta, enkä todellakaan minkään yhteistöiden tai rahan perässä.
Bloggaaminen taitaa olla se minun oma juttu. Tästä tykkään ja on ihana kun pikkulapsiajasta jää jotain kirjoitettuna ja kuvina muistoksi. Bloggaaminen vaan antaa ehdottomasti enemmän kuin ottaa. Vaikka blogin aloittaminen oli yhtäkkinen päähänpisto, niin se oli kyllä todella hyvä sellainen. En osaisi edes kuvitella meidän elämää ilman tätä blogia.


Mammalandian Facebook-sivu

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...