lauantai 28. tammikuuta 2017

Ensikenkien valinta

Ensiaskelkenkien osto tulee yleensä ajankohtaiseksi kun lapsi alkaa ottaa ensimmäisiä askeliaan. Hyvät ensiaskelkengät ovat nahkaiset, mukavan kevyet, päkiästä joustavat ja useimmiten nauhalliset. Nauhoilla kenkien säätö onnistuu parhaiten, mutta tarrakiinnitys taas on helppo, joten sitäkin käytetään paljon.
Kun lapselle tilaa kengät Pikkujalat-verkkokaupasta, on hyvä mitata lapsen jalkaterä ennen kenkien ostoa. Parhaiten se onnistuu kun mittaajia on kaksi. Lapsen jalan mittaamiseen tarvitset seuraavat välineet: A4-paperi, kynä ja kova mitta(viivoitin tai rakennusmitta).
Ohjeet: Teippaa paperi lattiaan niin, että paperin pääty alkaa jalkalistan vierestä. Aseta lapsi seisomaan selkä seinää vasten niin, että hän seisoo paperin päällä. Tässä vaiheessa on hyvä olla kaksi henkilöä, ainakin jos lapsi ei seiso vielä tukevasti. Toinen voi pitää kainaloiden alta lasta ja toinen asettaa lapsen kantapään jalkalistaa vasten, jalkaterä kohtisuoraan seinästä.
Tässä kohdassa on hyvä varmistaa, että kantapää todella on kiinni listassa ja että varpaat on suorassa, ei kippurassa. Vedä viiva paperiin pisimmän varpaan päähän.
Jos tilanne sallii, voit mitata molemmat jalkaterät vuorotellen. Mittauksen aikana lapsen lahjonta on tietysti sallittua, eli huomio kannattaa kiinnittää vaikka johonkin syötävään tai kivaan tavaraan/leluun, etenkin jos lapsi ei ole kovin halukas yhteistyöhön.
Kun lapsi on astunut pois paperilta, mittaa etäisyys jalkalistasta piirtämääsi viivaan/viivoihin. Tällä samalla ohjeella voi mitata isommankin lapsen jalan, siihen ei tosin taida tarvita enää kahta aikuista, kun isompi osaa noudattaa neuvoja ja hänelle voi selittää mitä tehdään. Käytä saamaasi jalkaterän mittaa valitessasi oikean kokoiset kengät PikkuJalat-verkkokaupasta.
Ensiaskelkenkiin hyvä käynti- ja kasvuvara on yleensä n. 1-1,5cm. Jos kenkien varsinainen käyttöaika ei ole juuri heti ja kun pienen jalka voi kasvaa n. 2mm (0,2cm) kuukaudessa, niin silloin kannattaa ainakin huomioida tuo 1,5 cm kasvuvara.

Myös kengän lestiin kannattaa kiinnittää huomiota; pullealle jalalle tarvitaan leveä/tilavalestinen kenkä ja hoikalle kapea/normaalilestinen kenkä. PikkuJalat-verkkokaupassa on kirjoitettu kunkin kenkämallin kohdalle tuotetietoihin lestistä ja jokainen kenkäkoko on mitattu erityisellä kenkien sisämitalla, jotta oikean koon valinta olisi helppoa.
Jos kenkäostoksilla PikkuJalat-verkkokaupassa kaipaa neuvoja, niin heihin voi aina ottaa yhteyttä sähköpostilla pikkujalat@pikkujalat.fi tai KYSY-painikkeen kautta, joka löytyy kunkin kenkämallin kohdalta. Heidän varasto sijaitsee Kirkkonummen Jorvaksessa ja sinne voi halutessa mennä paikan päällekkin sovittamaan tai ostamaan kenkiä, kunhan ajan sopii etukäteen.
Me saimme valita Liljalle ensiaskelkengät heidän verkkokaupan valikoimista ja päädyimme näihin Bundgaardin kenkiin. Me mitattiin tytön jalka hieman yläkanttiin ja lisättiin siihen vielä tuo 1,5cm käyntivara. Meidän neitihän ei vielä kävele, joten sen vuoksi otimme kengistä ison koon.
Verkkokaupassa on muuten todella hyvät alennukset, joten kannattaa käydä kurkkaamassa löytyisikö valikoimasta juuri teidän lapsille kenkiä. Me ostettiin myös Tobiakselle uudet kengät ja ne esittelen sitten toisessa postauksessa.

Yhteistyössä
PikkuJalat
PikkuJalat Facebookissa

Tiia

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin :) Tuolla verkkokaupassa on vaikka mitä ihania kenkiä pojille ja tytöille :)

   Poista
 2. Uusi kauppa ja merkki minulle!:)

  Me ollaan ostettu nyt melkein kaikki kengät Hollolasta Lahden kupeesta, siellä on Tepsu-kenkien tehtaanmyymälä jossa ne tehdään käsin. Olen ollut tyytyväinen. T. Elämältä kaiken sain, Jasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en ollut minäkään aiemmin törmännyt vaan kun nimeen jossain blogissa ja merkki oli meille myös ihan uusi :)

   Oi kuulostaapa hyvältä ! Harmi kun me asutaan ihan landella, että ei pahemmin mihinkään viitsi lähteä ostoksille, verkkokaupat on meijän juttu siis :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...