tiistai 6. joulukuuta 2016

Missä iässä lapsi yökylään ?

Mitä mieltä olette, missä iässä vauvan voi jättää yökylään ? Ja kuinka moneksi yöksi ?

Meillä Tobias oli jotain 10kk kun oli ekaa kertaa mummin luona yökylässä. Sen jälkeen hän on muutamia kertoja ollut yökylässä ja yhden kerran taisi olla kaksi yötä putkeen. Pidempiä aikoja ei olla toista raaskittu hoidossa pitää.
Vaikka Tobias täyttää seuraavaksi jo neljä niin olen kyllä sitä mieltä, että viikonloppu on ihan maksimi edelleen. Hän on kuitenkin meidän lapsi ja haluan hoitaa häntä itse. Kaiken lisäksi poika ei edes halua tällä hetkellä yökylään, olen yrittänyt useasti kysellä, että menisikö mummin luo, mutta ei suostu. Joten ei todellakaan pakoteta toista. Tosin viimeaikoina Tobias on alkanut vähän kiinnostumaan yökyläilystä, kun mummi mainitsi HopLoppiin menon :D Saattaa siis olla, että saadaan jo tänä viikonloppuna viettää aikaa vain Liljan kanssa.

Liljah sitten taas ei ole ikinä ollut missään hoidossa edes päiväsaikaan. Hän on kokoajan ollut vain isin tai äidin kanssa. Ja tällä kerralla olen vielä tarkempi hänen yökyläilyjen suhteen. En ole edes vielä ajatellut, että antaisin häntä kenenkään luokse yöksi. En kovin mielelläni antaisi edes päivällä, mutta ehkä sitten kun mennään miehen kanssa ottamaan tatuoinnit, niin sitä pitää harkita.
Mielestäni hyvä sääntö on se, että 1 yö per ikävuosi. Eli 1-vuotias olisi maksimissaan yhden yön, kaksi vuotias kaksi yötä jne. Vauvalla on todella erilainen aikakäsitys kun aikuisella, joten hän saattaa kuvitella tulleensa hylätyksi, kun ei näe vanhempiaan. Näin ainakin itse ajattelen. Jokainen tekee tietysti niin kuin parhaaksi katsoo ja jokainen perhekin on erilainen.
Katsotaan onko Liljah ensimmäistä kertaa yökylässä vasta leikki-iässä vai suostunko antamaan hänet hoitoon jo paljon ennen sitä.

Tiia

4 kommenttia:

 1. Riippuu ihan vauvasta/lapsesta. Meillä on lapset olleet monia kertoja mummilassa öitä ihan vauvasta asti,ihan pienenä olivat vaan yhden yön ja lähempänä vuotta sitten viikonloppuja. Itse heidät tähän maailmaan olen tehnyt ja hoitovastuu ensisijaisesti minulla,mutta en näe siinä mitään pahaa että viettävät öitä mummilla :) lapset 2v&4v rakastavat olla siellä ja menevät sinne aina innoissaan 😍 ihana nähdä miten mummi on tärkeä ja heillä on aina ihan omat jutut siellä. Isompi ollut jopa kerran yhdellä neljän päivän reissulla mummin kanssa kahdestaan. Meillä siis annetaan lapsia hoitoon melkein kerran kuukaudessa,mummi ja lapset itse haluavat niin en näe mitään väärää siinä. Saamme miehen kanssa tärkeää kahdenkeskistä aikaa tai sitten voimme mennä istumaan iltaa omien ystäviemme kanssa :) itse olen myös viettänyt paljon aikaa mummilla pienenä ja meillä on edelleen todella lämpimät välit enkä mitenkään traumtisoitunut yökyläilyistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkään yökyläilyssä ei ole mitään pahaa, itse olin aina pienenä mummolla lähes joka viikonloppu ja kaikki kesät. Minäkin antaisin mielelläni isompaa viikonlopuiksi hoitoon, mutta en todellakaan ala toista pakottamaan, jos ei halua niin ei tarvitse mennä. Luulen, että hän ja pienempikin vähän isompina jo vaatii päästä kyläilemään :D Mutta edelleen en pientä vauvaa antaisi kun ihan maksimissaan yhdeksi yöksi. Jokainen perhe kuitenkin toimii tavallaan, enkä todellakaan katso pahalla niitä ketkä jättää vauvan moneksi yöksi hoitoon :)

   Poista
 2. Meillä esikoinen oli ekaa kertaa yökylässä yhden yön 2,5-vuotiaana. Seuraavan kerran olikin jälleen yhden yön yökylässä (tai edes pääsi) vasta vuosi sitten eli 7,5-vuotiaana vajaa 4v pikkuveljensä kanssa. Keskimmäinen oli ekaa kertaa yökylässä tuolloin. Sen jälkeen ovat olleet yhden kerran yökylässä.

  Meillä asuu isovanhemmat ihan lähellä ja kaksi vanhinta haluaisi käydä siellä yökylässä, mutta isovanhemmat eivät valitettavasti poikia sinne ota kuin juuri 1-2 kertaa vuodessa, korkeintaan. Välillä toivoisin, että pääsisivät useammin. Mutta ei tuollaista voi pakottaa. Tylsä vaan selittää pojille, mikseivät saa mennä mummolaan yöksi. Nuorimmainen on vasta 8kk, enkä häntä vielä yöksi mihinkään antaisi.

  Kaksi vanhinta pääsevät aina välillä, aika harvoin, päivällä muutamaksi tunkiksi mummolaan. Mutta päivällä joku saisi kyllä mielellään edes hetken hoitaa kaikkia kolmea. Ehkä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaapa kurjalta :( Meillä samanikäiset vauvat, en minäkään häntä vielä yökylään päästä :) Toivottavasti vielä saat kaikki lapset päivällä hoitoon ja vaikka yöksikin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...