sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Jouluaatto 2016

Meidän jouluaatto meni oikein kivasti, mitä nyt myöhästyttiin ruokailusta melkein tunti pienen erehdyksen vuoksi. Onneksi ei oltu ainoita myöhästelijöitä, yleensä kun me ollaan aina ensimmäisinä ja ajoissa kaikkialla.
Aattoaamuna herättiin perinteiseen tapaan jo puoli 6 aikaan, syötiin aamupala ja alettiin availemaan pikkuhiljaa lahjoja. Niitä olikin kertynyt kuusen alle oikein mukava määrä, ehkä hieman liikaakin. Muutama paketti säästettiin vielä tälle joulupäivällekin. Lahjaruljanssin jälkeen valmistauduttiin joulunviettoon.
Ensin ajettiin kahden hautausmaan kautta isomummin luokse kevyelle joululounaalle. Sieltä kurvattiin vielä pikaisesti toivottamaan ukille hyvät joulut. Lopuksi tultiin kotiin valmistautumaan iltaan ja laitettiin kaikki valmiiksi. Kolmen aikaan lähdettiin vielä yhdelle hautausmaalle ja siellä muistettiin, että osa lahjoista jäi kotiin. Tässä vaiheessa menikin sitten aikataulutus ihan pilalle ja oltiin myöhässä. Päästiin kuitenkin Espooseen asti ja lähestulkoon heti ruokailemaan.
Alku-, pää- ja jälkiruokien jälkeen lapset sai hetken leikkiä ennen pukin tuloa. Miehen vaari oli meillä pukkina ja tietysti Tobias tunnisti hänet heti, siinä oli naurussa pitelemistä ja hieman jouduttiin selittelemään. Mutta usko joulupukkiin säilyi ja kaikki on hyvin :) Me kyllä opetetaan kuitenkin pojalle, että joulupukin tuomat lahjat on vanhempien ja sukulaisten rahoilla ostettuja ja yritetään selittää, että kaikki ei lahjoja saa ja siksi pitää olla kiitollinen pienestäkin paketista. Katsotaan koska tämä oppi menee perille :)
Lapset sai hurjan määrän ihania lahjoja, niitä voisin esitellä sitten toisella kertaa. Me vaihdoimme miehenkin kanssa lahjoja, niistäkin lisää myöhemmin. Muuten sitten saatiin ne perus lahjakortit ja rahalahjat mitkä aina saadaan, suklaita unohtamatta :)
Aatto oli ihana ! Joulu muutenkin on niin ihanaa aikaa. Kotona oltiin vasta 10 aikaan ja nukkumaan päästiin 11 jälkeen. Tänä aamuna herätys oli kuitenkin jo kuudelta... Illemmalla lähdetään mummin ja papan luokse vielä syömään. Rauhallista joulupäivää !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...