sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Tappelevat sisarukset

Meidän perheessä on alkanut näkymään mustasukkaisuutta. Tobias osoittaa mieltään nykyään vähän liikaakin. Ainakin uskotaan, että pikkusisko on se suurin syy tähän vaiheeseen. Varmaan tietty ihan perus uhmakin on syynä, mutta eniten tässä kuitenkin kiusataan Liljaa.

Kiusaaminen tarkoittaa meillä sellaista jatkuvaa hieman salakavalaa ja pikkaisen kovakouraista kiehnäämistä toisessa kiinni. Tobias halaa neitiä todella kovaa ja "taputtaa" eli siis lähestulkoon lyö. Ja ihan yhtäkkiä poika saattaa potkaista tai lyödä Liljaa ja selvästi tällä kokeilee meitä vanhempia, että miten reagoidaan.
Vaikka ollaan yritetty opettaa Tobiakselle miten siskoa kohdellaan, mitä saa ja ei saa tehdä ja mikä on kilttiä käytöstä niin sekään ei tunnu auttavan. Ollaan sanottu nätisti, näytetty kädestä pitäen, yritetty tosissaan opettaa kaikilla tavoilla, mutta silti tätä kiusaamista tapahtuu. Luulen kyllä, että tätä tapahtuu ihan jokaisessa perheessä. Ja onneksi meilläkään tätä ei jatkuvasti esiinny, suurin osa ajasta menee todella kivasti ja lapset jopa oikeasti leikkii jo keskenään.
Olisi kivampi kun ei tarvitsisi kokoajan sanoa asiasta ja ollaan jo korotettu ääntäkin tässä asiassa, kun ei vaan tunnu tajuavan. Ehkä tämä menee ohi tai sitten vaan pahenee ajan myötä :) Meidän neiti on kyllä niin kovapäinen jo nyt, että Tobias saattaa saada hyvin äkkiä takaisin, jos jatkaa kiusailua vielä.
Pitää kuitenkin ehdottomasti olla kiitollinen siitä, ettei poika ole oikeasti satuttanut Liljaa. Siis sillä tavalla oikeasti. Lilja on alkanut ehkä kaksi kertaa itkemään jostain Tobiaksen tekemisestä, mutta sekin on ollut sellainen säikähdys. Vielä ollaan siis vältytty kuhmuilta, mustelmilta ja mustilta silmiltä. Itsehän en ole ikinä tapellut sisarusteni kanssa.... Ainakaan isoveljeni. Nimimerkillä olen uhkaillut häntä veitsellä joskus lapsena :D Että sellaista. Kyllä ne sisarukset on vaan kamalia ja silti niin ihania.

Pakko kai se on tottua siihen, että nämä lapset tappelee keskenään sinne aikuisuuteen asti ja varmaan vielä sen jälkeenkin. Silloin siihen ei vaan välttämättä tarvitse enää puuttua.

Tiia

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillut jäähyä? Meillä auttoi jäähy uhmaiässä todella hyvin! Ja jos jatkui niin otettiin joku lempilelu vähäksi aikaa pois. Kannattaa olla tiukkana,monista lapsista huomaa heti jos on liikaa annettu periksi eikä olla annettu sanktioita :/ uskon että teilläkin jossain vaiheessa helpottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla kokeiltu, eikä kokeilla. Poika käyttäytyy muuten todella hyvin ja tottelee kaiken, tämä siskon kiusaus on ainoa asia jota ei meinaa uskoa. Uskon, että jäähy vain pahentaisi tilannetta. Ja meidän lapset ei todellakaan ole näitä kenelle annetaan kaikki periksi, luulen että meillä on vähän liikaakin kuria joskus :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...