torstai 24. marraskuuta 2016

Leipominen lasten kanssa vai ilman ?

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja marraskuun aiheena on leipominen.
Meillä leivotaan aika harvoin, oikeastaan vain joulunaikaan ja juhliin. Mutta välillä tulee kyllä hetkiä kun päätän yhtäkkiä alkaa leipomaan jotakin. Poika tykkää leipomisesta ja tekisi sitä varmaan päivittäin, jos saisi luvan. Hänen lempijuttuja leipomisessa on aineiden mittaus, kaataminen kulhoon ja sekoittaminen. Pullataikinaa hän saa itse vaivata, kaulia ja lopulta tehdä pullia, siitä hän tykkää.
Joulutorttuja ja pipareita on myös mukava leipoa yhdessä, kun poika osaa niitä tehdä. Joulunaika on siis koko perheen leipomista, muina aikoina minä yritän saada itse leivottua, että tulee nopeammin valmiiksi ja vältytään turhilta sotkuilta.
Haluan saada kaiken nopeasti tehtyä ja tehdä jutut omalla tavallani, joten on todella hankala ottaa lasta mukaan leipomaan ja ylipäänsä tekemään ruokaa. Hoidan nämä paljon mieluummin yksin. Mutta välillä teemme poikkeuksia ja leivotaan yhdessä pojan kanssa. Silloin yritän pitää hermoni kasassa ja annan lapsen tehdä oman mielensä mukaan.
Mites muilla, leivotteko yksin vai yhdessä ?

Mammalandian facebook-sivu

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...