sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Hyväntekeväisyys - Kuinka voisimme auttaa toisia ?

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja lokakuun aiheena on hyväntekeväisyys.

Maailmastahan löytyy vaikka kuinka monia hyväntekeväisyyskohteita ja satoja tapoja auttaa muita. Voi lahjoittaa rahaa, vaatteita, ruokaa yms.

Meillä lahjoitetaan lähinnä vaatteita ja muita kodin tekstiilejä. Viime aikoina ollaan viety jätesäkeittäin tekstiilejä UFF:n kierrätyslaatikoihin. Lisäksi olen myynyt paljon vauvan vaatteita ihan minihinnoilla, lähes käyttämättömiä vaatteita meni 50 sentillä, toivottavasti niitä ostivat oikeasti ne, kenellä rahat on tiukilla. Lisäksi olen Punaisen ristin lipaskeräyksiin joskus jotain kolikoita heitellyt.
Meidän pitäisikin perehtyä näihin kotimaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin ja niihin lahjoittaa pieniä summia tai tarvittavia tavaroita. Leluja ja vaatteita meillä olisi ainakin ihan hirveitä määriä. Lisäksi tuon uuden lastensairaalan rakentaminen oli mainio hyväntekeväisyyskohde !

Vaikka meilläkään ei ole mitään hulluja summia ylimääräistä niin omaan kotimaahan voidaan lahjoittaa ja panostaa. Ulkomaille ei meidän rahat riitä ja en oikein luota siihen mihin rahat menee. Olen todella tarkka näissä jutuissa ja uskon että täältä ihan läheltäkin löytyy ihmisiä, kenellä on tiukkaa tai huonot oltavat. Mielestäni pitää ensin saada kotimaan asiat kuntoon ja sitten vasta siirrytään auttamaan ulkomaita.
Mitä mieltä te olette, kannattaako auttaa lähellä vai kaukana olevia vai molempia tasapuolisesti ? Ja millä tavoin te olette tekemässä hyvää ?


Mammalandian facebook-sivu

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...