torstai 9. kesäkuuta 2016

Vauvan ruokailu

Ajattelin tulla hieman avautumaan meidän Liljah:n ruokailusta. Tai voiko maidon syöntiä oikein edes kutsua ruokailuksi :D

Mutta tosiaan Liljah sai pelkkää äidinmaitoa vain kaksi ensimmäistä vuorokautta elämästään. Se nälkähuuto, kun tissistä ei tullutkaan mitään, ei ollut kivaa kuunneltavaa. Yksi yö vielä sairaalassa ollessamme yritin syöttää tyttöä kolme tuntia ja sen jälkeen luovutin. Annoin tytön hoitajien huomaan saamaan lisämaitoa, mutta eihän sitä uponnut kun 8ml. Mutta tyttö rauhoittui, ja nukahti, oli siis pienestä kiinni.
Heti kotiin päästyämme päätin, että annetaan lisämaitoa heti kun tuntuu siltä. Ja siitä asti Liljah on saanut äidinmaidon lisäksi myös korviketta. Alkupäivinä ja -viikkoina vähemmän ja nykyään enemmän. Aluksi meillä oli käytössä Nan, mutta siitä tuli masuvaivoja. Nyt meillä on ollut Valion Tuuti-korvike ja sen kanssa vauvan masu toimii normaalisti.
Nykyään korviketta menee 200-350ml vuorokaudessa. Eli varmaankin puolet maidosta tulee vielä tissistä, vaikea arvioida. Mutta meillä tämä osittaisimetys on toiminut todella hyvin. Aina ruokailun aluksi tyttö saa olla tissillä ja sen jälkeen saa lisämaitoa jos haluaa. Yöt meillä menee pelkästään imetyksellä, neljänä ruokailukertana annetaan korviketta lisäksi. Ainakin joka aamu keittelen neljää tuttipulloa kattilassa :D

Suurin saavutus tässä imetyksessä on se, että se on jatkunut jo yli 2kk. Sitä en vain vielä tiedä, että kuinka kauan tätä jatketaan. Olen yrittänyt miettiä, että koska lopetetaan homma kokonaan, mutta en osaa päättää. Yöt on niin helppoja kun ei tarvitse nousta lämmittämään maitoa, mutta päivisin voisi olla helpompi lämmitellä korviketta.

Pukeutuminen on myös hankalaa kun aina pitää vaatteet valita niin, että imetys onnistuu. Mutta eiköhän tätä osittaisimetystä jatketa vielä ainakin tuohon 3kk ikään, jolloin meillä aletaan maistelemaan kiinteitä.

Kiinteiden maistelu aloitetaan perunalla ja siitä jatketaan bataatti, porkkana, parsakaali, kukkakaali yms. Vasta näiden jälkeen otetaan makeat soseet kuvioihin. Hedelmäsoseita en ala itse tekemään, mutta muut soseet pyrin tekemään itse, niin kuin Tobiaksellekin.

Mutta palataan näihin soseisiin sitten kun niiden aika on. Nyt vielä hetken aikaa syödään pelkkää maitoa :)

Tiia

2 kommenttia:

  1. Saanko udella miksi aloitatte kiinteät noin aikaisin? :) suositushan on että vasta 4 kk eteenpäin. 3 kk ikäisen vauvan suolisto ei ole vielä kehittynyt sulattamaan kiinteitä ruokia,ja vaikka moni sanookin että "ei meille tullut mitään vaikka alotettiin liian aikaisin" niin silti siinä on riskinsä. Ja tosta imetyksestä vielä,olet hienon urakan mielestäni tehnyt kun olet jaksanut osittaisimettää! Kannattaa tutustua imetyksen tuki ry-ryhmään vaikka facebookissa,sieltä saa hyviä vinkkejä :) ja se,että vauva on ollut monta tuntia rinnalla ei tarkoita sitä että sieltä ei mitään tulisi,vauva vaan "tilaa" lisää maitoa tissistä ja varmistaa että tarjonta vastaa kysyntää ;) varsinkin pienen vauvan kohdalla monen tunnin imetysmaratoonit ovat ihan normaaleja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tobiakselle suositeltiin neuvolassa jo 3kk iässä kiinteiden aloitusta, joten niin meillä varmaan tehdään tämän toisenkin vauvan kanssa. Ja tuohon monen tunnin imetykseen, niin jos vauva olisikin imenyt, mutta hän huusi sen kolme tuntia oikeastaan kokoajan. Imi sekunnin ja huusi viisi minuuttia, siinä minun hermot ei ainakaan enää kestänyt :D Kiitos kommentista !

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...