maanantai 6. kesäkuuta 2016

Meidän lapset

Meidän vauvan ja leikki-ikäisen yhteiselo on lähtenyt sujumaan oikein hyvin. Lapsilla on siis 3vuotta ja 2kk ikäeroa, mikä on kyllä osoittautunut todella hyväksi ikäeroksi. On helppoa kun poika osaa jo käydä itse potalla, pestä kädet, syödä, kiivetä autoon, avata ja sulkea ovet, pukea ja riisua ja paljonpaljon muutakin. Lisäksi hän onneksi suostuu hyvin leikkimään yksin, joten vauvalle jää aikaa niin kuin pitääkin.
Ollaan lisäksi oltu todella onnekkaita kun poika on ottanut pikkusiskon niin hienosti vastaan. Heti hyväksyi siskon osaksi perhettä ja mitään mustasukkaisuuskohtauksia ei ole vielä tullut. Kaikki on siis sujunut paremmin kuin olisin osannut edes kuvitella.
Tietysti poika kaipaa paljon huomiota ja haluaa, että hänen leikkejä seurataan. Isi ja poika viettääkin tosi paljon aikaa kahdestaan ja tekee kaikkia poikienjuttuja :) Me tytöt saadaan sitten rauhassa nukkua ja syödä. Ja eiköhän kohta poika pääse äidinkin kanssa viettämään kahdenkeskeistä aikaa, kunhan Liljah vähän kasvaa.
Tobiakselle on todella tärkeää päästä auttamaan vauvan hoidossa ja otammekin hänet aina mukaan. Hän saa kuskata vaippoja, antaa tuttia ja tuoda tarvittavia juttuja. Lisäksi hän on päässyt pari kertaa myös syöttämään vauvaa. Hän myös kyselee vauvalta, että tuleeko puklua tai kakkaa :D
Liljah tykkää seurata veljen touhuja jo nyt, joten eiköhän noista kahdesta tule vielä hyvä tiimi ! Odotan innolla sitä kun lapset pystyy leikkimään yhdessä ja heille varmasti muodostuu jotain ihan omia juttuja joita me vanhemmatkaan ei ymmärretä.

Silti meillä on tietysti rankkaakin. Jos molemmat lapset huutaa samaan aikaan tai haluaa huomiota samaan aikaan. Välillä on vaikea antaa läheisyyttä pojalle kun vauva on kokoajan sylissä. Mutta en silti vaihtaisi sekuntiakaan, kyllä kaksi vaan on parempi kuin yksi, ainakin meille<3

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...