torstai 5. toukokuuta 2016

Ensimmäisen kuukauden hyödylliset

Yritän kirjoitella joka kuukaudelta meille hyödylliset ja tarpeelliset vauvaan liittyvät jutut. Ajattelin myös kertoa mitä ei olla vielä käytetty tai tarvittu ollenkaan.

Vauvan ensimmäisen kuukauden aikana ihan ykköstarve on tietysti turvakaukalo ja sen telakka. Nämä tulevat olemaan meidän tärkein vauvavuoden juttu tietysti, koska autoillaan oikeastaan päivittäin. Näitä en siis luettele enää uudelleen, koska ne tulisi lukemaan jokaisessa kuukaudessa :)
Mutta asiaan, eli ensimmäisen kuukauden hyödylliset:

1. Lämpöpussi turvakaukaloon

On ollut ihan superhelppoa, kun vauvan on voinut laittaa sisävaatteissa kaukalopussiin. Kun ilmat lämpenivät, niin ei muuta kun pipo vaan päähän ja menoksi ! Ihan alkupäivinä laiteltiin vielä huivit, lapaset ja villasukatkin, mutta nyt ei enää niitäkään tarvita. Autossa ja kaupassa kaukalopussin saa kivasti auki ja taas ulos mennessä takaisin kiinni. Miten ollaankaan pärjätty Tobiaksen vauva-aikana ilman tätä !

2. Hoitopöytä

Tobiaksen vanhalle hoitopöydälle on tullut käyttöä, vaihdetaan vaatteet ja vaipat oikeastaan aina hoitopöydällä. On niin helppoa kun kaikki tarvittava on kädenulottuvilla.
3. Imetysliivit, imetyspaidat ja liivinsuojat

Nämä nyt ei niinkään vauvaan liity, mutta olleet kovassa käytössä äidillä.
4. Tutti

Auttaa sen hetken jos äidillä on kädet täynnä. Autolla matkustaessa ainakin tarpeellinen. Hirveästi tuo meidän neiti ei kyllä tutteja syö ja vain yhden merkkiset ja malliset kelpaa hänelle :)

5. Tuttipullot

Ehdoton juttu, kun rintamaito ei vaan riitä ja on kiva antaa syöttövastuuta myös isälle.
6. Sitteri

Todella tarpeellinen ja ihan joka päivä käytössä moneen kertaan. Vauva hengailee sitterissä kun me muut syödään. Samoin jos käyn vessassa, teen ruokaa tms. niin vauva on yleensä aina sitterissä. Oli siis tosiaan tarpeellinen ostos ja todella kätevä tuo kankaan irrotus ja pesuun laittaminen. Ollaan meinaan jouduttu tuo jo kahteen kertaan pesemään vuotaneen vaipan vuoksi.

7. Sohva ja jumppapallo

Yhdeksi tärkeäksi jutuksi voisi vielä mainita minun ja vauvan nurkan sohvasta ! Siinä meinaan kuluu paljon aikaa imettäessä ja muutenkin vauvaa viihdyttäessä. Lisäksi jumppapallon päällä pomppiminen on auttanut vauvan itkuisuuteen !
Sitten turhakkeet:

Ensimmäisen kuukauden aikamoinen turhake on ollut rintapumppu, olen ehkä viisi kertaa sitä ehtinyt käyttää, vauva kun ehtii tyhjentää rinnat ennen pumppua :D

Toinen turhake on ollut Söpö-imetyssuoja. Olen imettänyt kaksi kertaa neuvolassa ja kerran lapsimessuilla, joten julki-imetyksiä ei ole paljon kertynyt. Ja olen kyllä vaan imettänyt, miettimättä sitä kuka näkee ja mitä siitä ajattelee. Kuvittelin, etten imettäisi ollenkaan julkisesti, mutta eihän se niin mennytkään. Niin kuin olen monta kertaa sanonut, koskaan ei voi sanoa ei koskaan :D

Ensimmäisen kuukauden aikana ei myöskään käytetty meidän kantoreppua, Manducaa. Mutta sitähän ehtii käyttää vielä monet kerrat ja olen jo kerran testannut käyttöä vauvan kanssa.

Sellaisia tarpeita ja turhakkeita meillä näin ensimmäisen kuukauden ajalta. Katsotaan mitä toinen kuukausi tuo tullessaan. Tästäkin varmaan unohtui paljon, mutta yritän muistaa seuraavalla kerralla lisää.

Tiia

2 kommenttia:

  1. Meidän tyttö ei viihtynyt aluksi yhtään kantorepussa, mutta nyt alkanut pitämään siitä yhtäkkiä. Toissapäivänä kulki repussa kun lähdettiin koko perhe metsäretkelle. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että nyt viihtyy, toivottavasti meilläkin jossain vaiheessa viihdytään :) Oi metsäretki kuulostaa kivalta !

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...