perjantai 1. huhtikuuta 2016

Pääsiäisestä

Palataan vielä lyhyesti meidän pääsiäiseen, joka meni oikein kivasti. Torstaina isikin pääsi ajoissa töistä niin päästiin loman viettoon jo ennen kolmea. Torstaipäivä meillä meni ihan kotosalla. Perjantaina käytiin sitten tekemässä ruokaostokset.
Lauantaina käytiin veljeni luona kylässä kun hänen poika oli siellä. Ei oltu nähty Tobiaksen serkkupoikaa melkeen vuoteen ! Pojilla on kaksi kuukautta ikäeroa ja aikalailla samankokoisia pojat olivatkin. Ihan mukavasti he myös tulivat toimeen keskenään, mitä nyt tietysti pitää aina saada sama lelu joka on jo toisella. Ja Tobias oli tietysti taas niin väsynyt, että kiukkusi aika paljon, mutta me vanhemmat ollaan ainakin niin tottuneita jo, ettei edes pahemmin enää huomata :D En tiedä onko uhmaa vai väsykiukkua vai mitä, mutta aika usein poika on pahalla tuulella kun ollaan jossain kylässä... Vaikka tykkääkin kyläillä, mikähän siinäkin oikein on..? Onko muilla samoja ongelmia ?
Sunnuntaina käytiinkin sitten isomummin luona syömässä. Nähtiin kummisedän perhettäkin samalla taas ja meidän kummityttö oli kasvanut ihan hurjasti ! Ihana pieni prinsessa :) Oli oikein kiva päivä ja hyvää ruokaa.

Maanantai menikin vaan kotona löhötessä, eikä jaksettu tehdä mitään. Meillä tosiaan oli aikamoinen löhöloma ! Neljän päivän vapaat teki meille kaikille kyllä niin hyvää. Ainakin tässä vauvanodotuksen keskellä, eihän me sitä pääsiäisvauvaa saatu edes, niin meni tosiaan loma ihan lomana :)

Tänään taas alkaakin viikonloppu, ihanaa ! Jos vaikka kohta alkaisi jotain tapahtumaan. Eilen minulla oli neuvola, vauvan sykkeet huiteli 160-190 välillä, mutta ei ainakaan vielä ole tullut soittoa äitipolilta. Eivät huolineet käyrille, on kuulemma normaalia, mutta meni vielä lääkärin arvioitavaksi. Tiistaina sitten uudelleen neuvolaan sydänääniä kuuntelemaan, jos ei sitä ennen vauva ole jo syntynyt. Ja torstaina soittoa äitipolille yliaikaiskontrolliin. Ihan omituista hoitaa tällaisia juttuja kun Tobias syntyi niin ajoissa :) Joutuuko siinä jo heti käynnistykseen sitten, vai...? Neuvolatäti sanoi, että yli 12 päivää ei anneta kuulemma mennä.... Kertokaahan kokemuksia muutkin !

Hyvää viikonloppua !

Tiia

4 kommenttia:

 1. Lapsethan yleensä kiukuttelevat sen takia kun eivät osaa sanoittaa omia tunteitaan ja ajatuksiaan :) varsinkin tuon ikäiset. Millä tavalla tämä kiukuttelu esiintyy? Onko omistushaluinen leluistaan,äidistä tai isistä? onko teillä kokeiltu jäähyä? Ja jos kiukuttelu johtuu väsymyksestä niin kannattaa kyläilyt ajoittaa päiväunien jälkeen :)
  Me teimme stopin aina heti jos kylässä lapsi alkoi kiukuttelemaan ja seurassa oli myös muita lapsia. Otimme lapsen sivuun,laskeuduimme lapsen tasolle ja selitettiin mikä hänen käytöksestään oli huonoa. Jos kiukuttelu jatkui niin sitten jäähylle. Huonoa käytöstä ei missään nimessä kannata suvaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poika siis nukkuu päikkärit vain autossa ja kaikkiin kyläpaikkoihin on ainakin 30min matka, joten päiväunet nukutaan aina ennen kyläilyä. Yleensä istutaan autossa niin kauan, että poika herää :) Ja siis tämä kiukuttelu oli sellaista lattialla makoilua ja kädet puuskassa pois kävelyä, mihin ei tosiaan mitään jäähyä käytetä. Olin vähän huonosti selittänyt :) Mutta siis meillä ei muutenkaan kannateta pahemmin jäähyä paitsi ihan viimeisenä keinona, jos muu ei tehoa.

   Poista
 2. Siiiiiis onko teillä tuollainen pupu? Rakastuin!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on :) Hän on kyllä aikas söpö ! Puolitoistavuotta tainnut jo olla meillä, jollei kauemminkin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...