torstai 18. helmikuuta 2016

Akupunktiota liitoskipuihin

Varmaan osa muistaakin, että olen täällä valitellut kamalia liitoskipuja. Sain tosiaan neuvolasta lähetteen äitipolille akupunktioon. Olen nyt kolme kertaa käynyt hoidoissa ja ajattelin kertoa oman kokemuksen.

Ensimmäinen käynti oli koko elämäni ensimmäinen akupunktio. Minulla on lievä piikkikammo, niin en ole sen vuoksi aiemmin kokeillut, vaikka siitä olisi varmasti apua jatkuvasti jumissa oleviin hartioihin. Akupunktion suoritti siihen koulutuksen saanut kätilö. Minulle neulat laitettiin päähän ja korviin. Niiden kanssa sitten istuskelin ja rentouduin 45min.
Ensimmäisen kerran jälkeen kivut tuntuivat ensin ihan vähän kovemmin kuin aiemmin, mutta muutamassa tunnissa tämä meni ohi ja kivut oikeasti hieman lieveni. Seuraava kerta oli viikon päästä ja ennen kuin sinne menin niin kivut olivat ehtineet taas samanlaisiksi kuin ennen ensimmäistä hoitokertaa.

Toisella hoitokerralla laitettiin neuloja samoihin paikkoihin, yhdet lisäneulat taisi tulla. Sillä kerralla neulojen annettiin olla noin 35min. Nämä hoitokerrat ainakin täällä meillä maksaa niin, että ensimmäinen käynti menee poliklinikkamaksulla ja sen jälkeiset sarjakäyntien hinnalla. Eli siis ensimmäinen käynti noin 32 € ja loput noin 10 €/kerta.
Ensimmäisen hoitokerran jälkeen minulle tuli vuorokauden kuluttua migreeni, mutta en tiedä johtuiko akupunktiosta vai ihan jostain muusta. Myös kolmannen käynnin jälkeen sain migreenin. Jokaisen hoitokerran jälkeen kivut ensin pahenivat ja sitten helpottuivat. Helpotusta kesti viikon verran. Nyt olen viimeisen käynnin jälkeen vaan antanut olla, eihän tässä enää ole kun muutamia viikkoja jäljellä. Ja muutenkin kivut ovat nyt vähän helpottaneet, joten niiden kanssa pystyy elämään.

Ovatko muut kokeilleet akupunktiota ? Onko auttanut ? Jos nuo neulat ei kipuihin auta niin ainakin se oli ihanan rentouttavaa ja sellainen pieni oma hetki arjen keskellä :)

Tiia

3 kommenttia:

 1. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi. Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta sivun alareunasta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Vaikkakin olisi jo ihan mukava päästä tästä mahasta eroon :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...