torstai 28. tammikuuta 2016

Pojan kuulumisia

Pitkästä aikaa olisi vuorossa meidän ihan kohta kolmevee pojan kuulumisia. On pojan kuulumiset vähän jääneet taka-alalle tämän raskauden takia. Mutta nyt korjataan asia.

Tobias on edelleen päiväkodissa ja päivähoito jatkuu hänellä ihan normaalisti äitiyslomani ja vauvan syntymänkin myötä. Tobias tykkää olla päiväkodissa tosi paljon ja siellä hänellä on leikkikavereita. Käyn kuitenkin vauvan kanssa töissä, joten parempi pojan on jatkaa päikyssä.
Poika on kasvanut ihan hurjasti lyhyessä ajassa, pituutta herralla taitaa olla jo metrin verran, viimeksi kun kotona mitattiin syksyllä niin pituutta oli 97cm. Painoa herralta löytyy 15 kiloa. Vaatteissa käytetään 98-104 kokoa ja kengät on kokoa 28 !

Puhuminen on aika selkeää, sanoja hän kyllä välillä hakee aika kauan, mutta tätä tapahtuu vain harvoin. Keskustelu pojan kanssa sujuu todella hyvin ja hän osaa jo puhua ihan ymmärrettävästi niin, että muutkin saa selvää kun vain äiti ja isi. Jotkut sanat on tietysti vähän sellaista pojan omaa kieltä ja välillä s-kirjain muuttuukin älläksi. Mutta siis ässä kyllä suhisee jo ihan oikein, kunhan poika vaan muistaa sitä käyttää :) Jotkut sanat on sellaisia, ettei poika halua käyttää niitä oikein vaikka osaakin, esimerkiksi oma nimi on sellainen. Hän sanoo "popias", vaikka osaa sanoa myös Tobias.
Ruokailu sujuu vaihtelevasti, välillä pelleillään ja yritetään saada äidiltä apua. Sääntönä meillä kyllä on, että itse syödään kun kerran osataan. Mutta välillä tästä vähän lipsutaankin :) Päiväkodissa poika syö reippaasti ja pyytää lisääkin. Kotona ruoka maistuu vaihtelevasti, useimmiten kuitenkin hyvin. Poika suostuu maistamaan kaikkea ja minä olenkin vaatinut, että kaikkea maistetaan vähän, mutta mistään ei tarvitse tykätä. Tämä on ainakin tähän asti toiminut.

Tobias siirtyi syksyllä omaan huoneeseen nukkumaan. Yöt sujuu ihan hyvin, poika herää yleensä kerran yössä ja kävelee meidän makuuhuoneeseen. Joudun siis kerran yössä nousemaan ja saattamaan pojan takaisin nukkumaan. Mitään itkuja ei kyllä yleensä tule, poika vaan haluaa, että peitellään uusiksi. Nukkumaan mennään siinä 19-19.30 aikaan, molemmat vanhemmat lukee pari iltasatua ja sitten poika jää sänkyyn nukahtamaan itsekseen. Öinen herääminen tapahtuu siellä 01-04 aikaan, välillä ei herää ollenkaan. Ylös noustaan yleensä jo 6 aikaan, välillä jopa viideltä.
Päiväunet nukutaan päiväkodissa hyvin. Kotona ei yleensä nukuta, autossa kylläkin nukkuu sen hetken. Ehkä hän siis pian jättää päiväunet kokonaan pois. Päivähoidossahan kyllä kai pakotetaan ainakin lepäämään, mikä on kyllä hyvä juttu.

Tobiaksella on päiväkodissa paljon kavereita joiden kanssa tykkää leikkiä, niin tyttöjä kuin poikiakin. Välillä päikyssä kiinnostaa nuket ja ponit, mutta useimmiten kuitenkin autot. Tobias myös tykkää kaikista sukulaisistaan hirveästi ja näkisikin heitä mielellään useammin. Kummitädin tytöt on ainakin ihan parhaita leikkikavereita hänen mielestä !

Sellainen tuleva isoveli meillä asustaa :) Hän muuten tykkää vauvoista paljon, haluaisi kovin osallistua vauvojen hoitoon. Pitäisiköhän kotiin ostaa nukke harjoittelua varten, pikkusiskoa saa sitten hoitaa niin paljon kuin haluaa :) Lisäksi tällä hetkellä isi on tärkeä, joka päivä poika kysyy, että nähdäänkö tänään isiä. Ihana, siinä meinaa äidiltä itku päästä kun toinen ikävöi isiä niin kovin. Vaikka isi on kaikki viikonloput meidän kanssa, mutta viikolla isiä ehditään nähdä vain parin tunnin verran. Näköjään se jo vaikuttaa poikaan.

Mites muiden 3-vuotiaat ? Meillä on neuvola parin viikon päästä, joten sen jälkeen tulee varmaan vielä jotain postausta pojasta :)

Tiia

2 kommenttia:

  1. Anteeksi uteluni,jokainen tekee miten parhaakseen näkee,mutta miksi et pidä äitiyslomaa? :) eikö se ole rankkaa käydä töissä samaan aikaan ja hoitaa vauvaa samalla? Itselläni on kolme lasta ja se aika minkä olen viettänyt lasten kanssa kotona on ollut jotain niin korvaamatonta että pois en vaihtaisi <3 Kelasta saa kuitenkin sen äitiyspäivärahan ja vanhempainrahan joten taloudellisestikin pärjää hyvin! Itse ajattelen silleen että töitä kerkiää tekemään myöhemminkin,lasten kanssa vietettyä aikaa ei voi mitata rahassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle olisi rankempaa olla vain kotona. Ja en näe siinä oikeastaan hirveästi eroa, että olen vauvan kanssa pari tuntia päivässä vauvan ukin kotona, jossa kaikki sujuu niin kuin kotonakin. Lisänä saamme ylimääräistä rahaa ja kun asumme maalla, niin ei täältä muuten tulisi mihinkään lähdettyä :) Paremmin en osaa selitellä, eikä mielestäni tarvitsekaan. Niin kuin sanoitkin, kaikki tekee kuten parhaaksi näkee ja tämä on meidän perheelle paras ratkaisu.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...