keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Päiväristeily

Sunnuntaina se hetki viimein koitti, Tobiaksen ensimmäinen laivamatka. Meidänhän oli tarkoitus jo lähes vuosi sitten käydä laivalla, mutta jotenkin se vain aina jäi. Nyt kun tuli veronpalautukset, niin päätettiin että lähdetään kun kerran rahaakin on ylimääräisenä.

Herättiin aamulla jo viideltä, kun tuo meidän herätyskello päätti nousta :) Syötiin rauhassa aamupala ja 7 aikaan suunnattiin auto kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Laivoiksi valikoitui Tallink Superstar ja Star, niissä oli parhain aika maissa meille. Olisimme halunneet Eckerölle, mutta ei tuolla kylmässä ja sateessa viitsi seitsemää tuntia olla maissa pienen lapsen kanssa.

Tobias oli ihan ihmeissään laivoista ja taisi poikaa muutenkin vähän jännittää. Saatiin auto parkkiin ja mentiin terminaaliin kahville. Kun oltiin saatu kahviteltua niin tehtiin lähtöselvitys ja odoteltiin laivaan pääsyä. Onneksi muuten otimme matkarattaat mukaan, ei noin pienen kanssa olisi selvinnyt ilman !
Laivaan päästyämme veimme tavarat hyttiin ja lähdettiin kiertelemään laivaa. Tobias pääsi kahteen kertaan leikkipaikalle ja syötiin hampurilaisateriat laivassa. Loppumatka meni sitten hytissä kiukuttelevan pojan kanssa :D Hän meinaan nukkui autossa, mutta muuten koko päivä meni ilman päikkäreitä.
Tallinnassa suunnattiin Sadamarketiin ja Merekeskukseen, joista tuli ostettua kaikkea roinaa :) Minä ostin itselleni kaksi uutta laukkua ja pojalle hupparin. Lisäksi ostimme vauvalle potkupuvun, koska olimme viimeksi laivalla kun poika oli vielä masussa ja hänellekin ostimme Tallinnasta jonkun potkupuvun, joten olihan se pakko pikkusiskollekin ostaa :) Mies osti itselleen hupparin ja lompakon ja pojalle pipon. Tietysti ostin mummolle tupakkaa, kun hän sitä pyysi.
Kun olimme nuo paikat kiertäneet niin kävimme Superalkossa, josta mies osti viskejä ja energiajuomaa. Sieltä siirryttiinkin jo satamaan odottamaan laivaan pääsyä. Tallinnassa oli muuten kurja keli, tuuli ja vettä satoi ! Joten onneksi olimme maissa vain sen 3h. Kesällä sitten mennään niin, että ehditään Virukeskukseen ja vanhaan kaupunkiin, mies kun ei ole siellä aikaisemmin ollutkaan.
Laivalla tehtiin ensin ostokset eli hirveä määrä karkkeja ja muutama lelu lapsille. Tobias sai pikkuauton, kylpylelulaivan ja työkoneen, vauvalle ostettiin Tallink-nalle. Ostosten teon jälkeen syötiin ja pakattiin kaikki ostokset hytissä valmiiksi. Loppumatka meni taas hytissä pojan kanssa leikkien. Kotona oltiin hieman kahdeksan jälkeen illalla. Todella kiva matka, vaikka poika olikin yliväsynyt. Mutta kannatti lähteä ja toivottavasti päästään ensi kesänä nelihenkisenä perheenä uudelleen matkaan.
Haluaisin kyllä käydä vielä tällä porukalla uudelleen laivalla, mutta en itse pysty enää lähtemään. Nytkin oli jo niin tuskaa kävellä ja seistä koko päivä. Edelleen on jalat kipeet ja väsyttää, joten ehkä odotamme niin kauan, että tämä raskaus on ohi. Huhhuh ! Ei ensimmäisessä raskaudessa ollut mitään ongelmia kävellä tai seistä kokonaista päivää.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...