sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Juhannus mökillä

Niin kuin viime postauksessa kerroin, lähdimme torstaina(eli siis 18.6) töiden jälkeen ajelemaan mökille Savonlinnaan. Startattiin auto aikalailla tasan kolmelta ja perillä oltiin niin, että ehdittiin ilta kahdeksan lossin kyytiin. Meiltä mökille on matkaa 380km ja siihen sisältyy kaksi lossimatkaa ja vielä lopuksi venekyyti.
Matka meni oikein hyvin, kerran pysähdyttiin ostamaan evästä autoon ja lenkitettiin koirat. Matkalla ladattiin vielä puhelimet ja tabletti täyteen, mökillä kun ei sähköjä ole. Päästiin vielä illalla saunaan ja valvottiinkin sitten aika myöhään syöden ja höpötellen.
Juhannusaatto vietettiin siis mökillä rennosti. Lippu nostettiin salkoon(sen minä jouduin katsomaan mökin kuistilta, kun poika nukkui päikkäreitä), syötiin hyvin ja saunottiin. Perusmeininkiä siis. Ilmakin oli kivan aurinkoinen. Serkkuni oli lapsiensa kanssa myös jussin mökillä joten Tobiaksella oli leikkiseuraa, vaikka tytöt ovatkin jo kouluiässä molemmat.
Juhannuspäivänä ja vielä sunnuntainakin oli aurinkoista, jopa ihan lämmintä välillä. Sadekuuroja ja hieman jyrinääkin mahtui noihin päiviin. Lämpötilat taisi kuitenkin pysyä siellä yli 15 asteessa, ettei sentään pakkasen puolelle menty :D
Torstaista sunnuntaihin saakka vietettiin siis juhannusta, kun paikalla oli vähän enemmän porukkaa. Oli isomummo, minun kaksi enoa ja kolme serkkua ja ne ihanat serkuntytöt. Olikohan meitä 13 henkilöä yhteensä, jos oikein muistan.
Kaikki aurinkoiset välit kulutettiin ulkona leikkien, soudellen ja saunoen. Minä tietysti autoin isomummoa keittiöhommissa, hän kun ei yhdellä kädellä pysty esimerkiksi tiskaamaan. Muuten aika kului kahvia litkien ja herkkuja syöden. Kahvia tulikin lomalla juotua ainakin 6 kuppia päivässä ! Se on jo paljon minulle, kun yleensä menee yksi kupillinen päivässä.
Meillä oli kyllä oikein ihana juhannus ! Poikakin jaksoi kivasti valvoa joka ilta niin, että mentiin vasta 11-12 aikaan nukkumaan. Herätykset oli kyllä aika aikaisin, 6-7 aikaan, mutta onneksi päiväunia nukuttiinkin sitten 3h putkeen.
Seuraavassa postauksessa kerron sitten meidän loppulomasta, vietettiin mökillä nimittäin aikaa vähän yli viikko, kun lähdimme vasta perjantaina kotiin. Mutta kyllähän näissä maisemissa olisi viihtynyt pidempäänkin :)

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...