Askeleita perheenä: maaliskuuta 2015

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Toiminnantäyteinen viikonloppu

Meillä on ollut mainio viikonloppu ! Ainakin äidin ja isin laatuaika lauantaista sunnuntaihin oli oikein mieluinen. Vietiin poika jo aamupäivällä mummin luokse ja sieltä suunnattiin syömään ja kauppaan. Kotona meitä odottikin sitten pari isoa urakkaa, jotka oli tarkoitus saada valmiiksi sillä aikaa kun poika oli mummilla.
Ensimmäinen projekti oli olohuoneen tapettiseinän maalaaminen valkoiseksi. Tämä oli siis lähinnä isin homma. Minä sitten pesin saunan lauteet valmiiksi öljyämistä varten ja toimin maalaamisessa työnjohtajana ja laaduntarkastajana. Tässä kuvat ennen maalausta ja yhden maalauskerran jälkeen.
Ja sitten jälkeen kuvat. Ensimmäisessä kuvassa seinä on maalattu kahteen kertaan ja toisessa kuvassa onkin sitten ihan valmis lopputulos.
Huomaatteko muutoksen ? No ehkä se on aika selvä ! Mitäs mieltä olette, tuliko parempi..? Me ollaan ainakin supertyytyväisiä ja vihattiin sitä tapettia, yök ! Nyt on hyvä :) Tuohon ikkunanpokaan on muuten tulossa yksi kiva pieni juttu, sen esittelen sitten myöhemmin.

Maalin kuivuessa isi muuten laittoi pari laattaa seinään. Mehän siis kerätään nykyään sitä Arabian Muumipuu-laattasarjaa. Kolme laattaa meillä jo on ja ne päätyivät meidän makuuhuoneeseen.
Lauantai-iltana kun saatiin seinä maalattua, laatat seinälle ja sauna pestyä niin nautittiin pieni hetki toistemme seurasta ja jostain ikivanhasta leffasta. Samalla syötiin vähän poppareita jonka
jälkeen suunnattiin ajoissa nukkumaan, että saatiin kunnon yöunet.
Tuo yksi "lapsivapaa" päivä menee muuten hujauksessa, kokonainen viikonloppu on kyllä ehdottomasti parempi ajallisesti, mutta ikävä on silloin liiankin suuri. Nytkin oli poikaa hirveä ikävä jo samana iltana kun hänet mummin luokse vietiin. Ehtiikö teillä muilla mammoilla tulemaan lapsia ikävä yökyläilyjen aikana ?
Tämä sunnuntaipäivä ollaankin sitten otettu suht rennosti. Jos ei aamuista lauteiden öljyämistä ja imuroimista oteta huomioon. Isihän siis nämäkin askareet hoiti. Poika on ollut taas hieman kiukkuinen kun tuli kotiin, mutta leivottiin sitten mokkapaloja ja katsottiin vanhoja isin kuvaamia videoita Tobiaksesta. Niiden avulla saatiin poika käyttäytymään ja nyt alkaa jo olemaan normaali leikkisä itsensä :) Toinen näköjään suuttuu aina kun äiti ja isi viettää aikaa kahdestaan.
Meillä ei muuten tänään virvottu ollenkaan. Olisikohan pitänyt ? Eipä kai. Katsotaan sitten ensi vuonna uudelleen. Nyt herkutellaan vähän mokkapaloilla ja katsotaan telkkaria. Toivottavasti teidänkin viikonloppu oli onnistunut.

Tiia

torstai 26. maaliskuuta 2015

Kirppistelyä, pyöriä ja yökyläily

Nyt on Lapsimessujen liput laitettu postiin, tiedoksi siis voittajille, että maanantaina pitäisi varmaan olla teillä :) Kaiken lisäksi sain huomiselle kirpparipöydän, jes ! Sinne lähtee myyntiin taas hurja määrä kaikkea niin Tobiakselta kun äidiltäkin. Toivottavasti saisin edes hieman voittoa :)
Tänään isille tuotiin uusi pyörä kotiovelle ja nyt isi parhaillaan tilaa pojalle kaikki mahdolliset pyöräilytavarat. Sitten pitää enää hakea minun pyörä ukilta, jotta päästään koko porukka ajelemaan. Töissä ollessani näin pellolla hurjan määrän joutsenia ja päädyin ottamaan niistä kuvia. Harmi ettei niistä saanut kunnolla ryhmäkuvia, kun oli niin kaukana toisistaan. Tässä kuitenkin pari onnistunutta otosta.
Tobiaksella on muuten taas edessä yökyläilyreissu mummin luokse lauantaina. Tai no onhan viime kyläilystä jo aikaa kuukausi. Ihanaa saada taas hetki hengähtää ja olla ihan kahdestaan miehen kanssa. Saa nähdä mitä keksitään ! Tarkoitus olisi varmaan ainakin siivota sauna ja samalla sutia lauteet parafiiniöljyllä. Lisäksi autotallia pitäisi vähän käydä läpi, jos sieltä löytyisi vielä kirpparille myytävää. Mutta voihan se olla, että halutaan vaan olla ihan rauhassa kahdestaan.

Olisi myös ihana käydä yhdessä syömässä jossain ja vaikka lähteä koirien kanssa pitkälle lenkille. Näitä lenkkejä tulee tehtyä niin vähän, kun on vaan niin vaivalloista lähteä lapsen ja kahden koiran kanssa. Ja jos vaikka saunaankin pääsisi rauhassa. Isi tietysti myös taitaa ottaa lasillisen viskiä, äiti tyytyy veteen :)
Sellainen kuulumispläjäys tällä kertaa ! Ihanaa muuten kun sai taas kukkia kotiin, tulee vaan enemmän kevätfiilis :) Olen muuten kuvaillut tässä pojan välikausivaatteita ja vähän omiakin vaatteita, joten niistä tulossa postauksia piakkoin. Ja jos teillä on jotain postaustoiveita niin niitä saa laittaa tulemaan milloin vain.

Tiia

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lapsimessuille lähtee...

Nyt on arvonta suoritettu ja voittajat on selvillä. Arvonnan suoritin random.org-sivustolla.

Tuplapaketin voitti arpa nro 1 ja yksi lippu menee arvalle numero 12.
Voittajat ovat siis kaikkeapientä ja anonyymi. Alla vielä voittajien kommentit. Laitan teille sähköpostia tämän päivän aikana ja laitan liput postiin mahdollisimman pian :) Kurkatkaa siis sähköpostinne ja jos vastausta ei kuulu viikkoon, niin suoritan uuden arvonnan.
Onnea voittajille ! Ja suuri kiitos kaikille arvontaan osallistuneille, olisin halunnut tarjota vaikka teille kaikille nämä liput ! :)

Tiia

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Parasta just nyt

Olen monessa blogissa nähnyt tämän Parasta just nyt-haasteen ja nyt aion sen itsekin toteuttaa. Kiva kirjoitella välillä pelkkää positiivista juttua, eikä aina sitä perusarkea. Johon tietysti yleensä kuuluu myös ne negatiiviset jutut.
Ehdoton lemppari on tällä hetkellä kevät ja tuleva kesä ! Tietysti. Aurinko paistaa ja ollaan saatu nauttia lämpimistäkin päivistä. Eikä yhtään haittaa, että ilma vähän viileni, pääasia, että aurinko paistelee.
Sitten tietysti poika ja mies, eli siis perhe. Nehän nyt on aina parasta. Mutta on ihanaa kun poika on alkanut puhumaan PALJON ja ymmärtää ja osaa niin suuren määrän juttuja. Vaikka vauva-aika oli ihanaa niin kyllä tuon 2veen kanssa on vaan paljon helpompaa. Kommunikointi pelaa molemmin puolin ja poika osaa kertoa itse mitä haluaa. Lisäksi tietysti mies nyt on aina ihana !
Tulevat Lapsimessut pyörii päässä kokoajan, positiivisessa mielessä. On ihanaa päästä sinne kiertelemään ja toivottavasti vähän shoppailemaankin.
Positiivisia juttuja tällä hetkellä on pajunkissat maljakossa, valoisuus aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, pääsiäismunat, iltasatuhetket pojan kanssa, yhteiset ruokailut ja puhdas pyykki.
Lisäksi ehdottomasti parasta on siivoava mies, puhdas koti, puhdas kanin häkki, Gugguun ihanat vaatteet, kevään ekat jäätelöt jne. Kyllähän näitä positiivisiakin asioita löytyy vaikka kuinka paljon kun vaan osaa oikein miettiä.
Loppuun vielä hieman tämän sunnuntain kuulumisia. Herättiin aamulla jo mukavasti ennen kuutta ja keittelin jo 8 aikaan soppaa ensi viikolle valmiiksi. Ennen kymmentä oltiin jo koko porukka käyty aamupesuilla ja vähän ennen 11 lähdettiin mummille käymään. Kotiin päästyämme alkoi imurointi ja kanin häkin siivous. Nyt rentoudutaan ja odotetaan Tähdet,tähdet-ohjelman alkua. Rentoa sunnuntaita !

Tiia

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Leikkipuisto

Täälläpäin on aivan ihana auringonpaiste ja päätettiin vihdoin toteuttaa leikkipuistoretki. Olen Tobiakselle luvannut leikkipuistossa käynnin jo aikoja sitten, joten pakkohan sinne oli nyt vihdoin mennä. Poika kun vielä koko viikon siitä puhui ja höpötti innoissaan: "puistoon leikkipuistoon".
 
Ainoana miinuksena oli todella kylmä tuuli, mutta onneksi tuuli vain puuskissa, ettei kokoaikaa sentään. Pojallekin piti laittaa toppahaalari vielä päälle. Mutta oli kyllä kivaa vaihtelua ajaa 10 kilometrin päähän puistoilemaan. Ja onneksi tämä meidän kylä on niin pieni, että vain yksi lapsi oli meidän lisäksi leikkimässä. Saatiin siis ulkoilla rauhassa.
Pakattiin hieman evästäkin mukaan. Lämmintä kaakaota, keksejä, leipää yms. Eväät kyllä jäi lähes kokonaan syömättä ja keskityttiin vaan leikkimiseen. Poika ei edes tykännyt kaakaosta !
Kotiin tullessamme odoteltiin jäätelöautoa, ekaa kertaa tänä keväänä. Eikös se ole yksi kesän merkki, kun jäätelöauto liikkuu taas..? :) Meillä on käynyt onneksi tuuri ja jätskit tuodaan meille kotiovelle asti, luksusta :D
Poikahan sai siis ensimmäistä kertaa syödä kokonaisen jäätelön itse. Oli kyllä mukavaa sotkemista ja sähläämistä :) Lisäksi herkuttelimme tortilloilla ! Pojan yksi herkkuruoka.

Huomenna meillä onkin luvassa mummin luona kyläily. Ihanaa viikonloppua ! Ja pahoittelut kuvien suuresta määrästä, en osannut valita vain muutamaa. Mutta toivottavasti jaksoitte katsoa loppuun :)

Tiia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...