keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ostolakko

Minulla alkoi ostolakko, tai oikeastaan tuhlailulakko. Tammikuun aikana en ole ostanut mitään muuta ylimääräistä kun tämän ihanan laukun ! Oli pakko ostaa välillä joku halpa laukku niiden Guessin laukkujen rinnalle. Ja oli kyllä hyvä ostos, halpa ja tosi kätevä työlaukkuna.
Lakon aikana aion olla tilaamatta verkkokaupoista mitään ja muutenkin säästän kaikessa missä voin. Minä todella yritän olla kuluttamatta rahaani mihinkään muuhun kuin kaikkein tarpeellisimpaan, eli laskuihin ja ruokaan. En osta itselleni enkä pojalle MITÄÄN ! Tämä tulee olemaan todella vaikeaa, sillä yleensä tuhlaan pojan tavaroihin aika paljon. Yritän myös saada maksettua kaikki laskuni kunnolla ja pyrin siihen, että tämän vuoden aikana kaikki velkani pienenisi puolella. Toivottavasti tämä onnistuu ! Tavoitteeni olisi olla lakossa koko vuoden, mutta aluksi mennään kuukausi kerrallaan.

Tätä lakkoa tietysti helpottaa se, että mieheni sai oman autorahoituksen maksettua, joten hän pystyy osallistumaan enemmän ruokakuluihin. Minä tuhlaan oikeastaan vain Tobiaksen synttäreihin. Maksan varmaan lähinnä yksin kaikki kutsut, postimerkit ja tarjottavat paitsi isi lupasi hoitaa puolet täytekakkulaskusta. Mutta synttäreihin tuhlaamisen tässä tapauksessa hyväksyn itselleni, minullahan on kuitenkin kirpparilla tavaroita, joista tulee vähän rahaa.

Olen myös miettinyt luottokorttieni katkaisua ja en olekaan niitä käyttänyt joulukuun jälkeen ollenkaan. Haluan todella muuttaa kulutustapojani ja haluan vielä joskus olla kokonaan velaton. Silloin uskallan myös ottaa asuntolainaakin, kun ei ole muita velkoja. Ja luulen, että asuntolaina on parempi kun luottokorttilainat, joilla on ostettu pojalle kaikkea :D Minulla ei sitten ole luottotiedot menneet tai mitään sellaista, mutta luottokortteja on hieman höyläilty. Sen vuoksi on jonkinverran lainaa kertynyt :)

Pyrin tästä ostolakosta raportoimaan täällä blogin puolella aika ajoin. Eli minun on tosiaan pakko onnistua. Enhän voi tänne kirjoittaa kuinka kaikki menikin mönkään. Ehkä aiheesta kirjoittaminen blogiini motivoi itseäni ja saa vaikka muutkin säästämään tai ainakin vähentämään tuhlailua :)

Ovatko muut aloittaneet näin uuden vuoden kunniaksi jonkinnäköisen ostolakon ?

Tiia

4 kommenttia:

 1. Mulla on usein jonkinlainen ostolakko. Ensin piti rajoittaa omia vaateostoksia, sitten lastenvaateostoksia ja nyt ongelma on askartelutarvikkeet :D Kohta varmaan taas vauvanvaatteet. Tosin velkaa ei juurikaan enää ole, heinäkuussa on joka ikinen kulutusluotto ja velat esim. mummolle maksettu kokonaan :)

  Tsemppiä lakkoon, ei se koskaan helppo ole, vähän ku karkkilakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä ! :) Toivottavasti mullakin on parin vuoden päästä kaikki maksettu.

   Ja kiitos :) Ei tosiaan oo helppoa. Toivotaan nyt kuitenkin, että onnistun. Mulla kun vielä samaan aikaan herkkulakko päällä :) Mutta ehkä sorrun sitten niissä herkuissa ennemmin :D

   Poista
 2. Oon kanssa yrittänyt nyt säästää ostoissa ja laittanut itseni ostolakkoon, mutta ei se nyt ihan ole pitänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ! :D Ehkä sitten toisella kertaa, vaikka ensi vuonna :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...