perjantai 22. elokuuta 2014

Neuvolakuulumiset

Tobiaksella oli eilen vihdoin neuvola. Tavattiin ensimmäistä kertaa uusi neuvolatäti ja hän oli todella mukava ! Tobiaskin oli ihan reipas aluksi. Leikki autolla ja pinosi palikoita ja kuunteli kun me tädin kanssa juteltiin niitä näitä.
Mitatkin saatiin vihdoin, tosin niiden ottamisesta Tobias ei ihan hirveästi tykännyt. Vaa'alla oleminen nyt vielä jotenkin meni, mutta pituuden mittaaminen oli tyhmää ! Tobias oli jo 85,3cm pitkä ja painoa löytyi 11,7kg. Aika pitkä ja hoikka poika siis :) Edelleen paino menee miinuksen puolella ihan vähäsen, niinkun on aina mennytkin. Pituus sitten huiteleekin siellä aikas korkeella ! Päänympärys oli 49,2cm.

Neuvolatädin luona käynnin jälkeen siirryttiin sitten lääkärin vastaanotolle. Lääkäri ei ollutkaan sitten niin mukava. Hyvä jos edes yhden lauseen sanoi. Oltiin siellä max 5min. Kysyi Tobiakselta muutaman kysymyksen ja kokeili kivekset ja kuunteli keuhkot ja sydämen. Ei muuta ! Miksi ?! Eikö niissä yleensä hieman kauemmin olla ? Ainakin ennen meillä oli ihan mukava lääkäri, joka jopa juttelikin jotain. Jäi vähän tyhmä olo kyllä !

Mutta Tobias sai paljon kehuja siitä, kuinka hyvin ymmärtää puhetta ja liikkumisesta tuli myös kehuja. Puolen vuoden päästä sitten katsotaan seuraavan kerran, jos vaikka niitä sanoja alkaisi tulemaan. Vielä ei siis tarvitse huolestua meidän aika niukasta sanavarastosta.
Neuvolatäti kyllä keskustelun ohella huomautti, että Tobiaksen voisi pikkuhiljaa jättää yksin nukahtamaan. Toinenhan siis tarvitsee aina äidin siihen samaan huoneeseen mukaan. Miten muilla nukutaan/nukutetaan ?

Pitääköhän siis oikeesti aloittaa joku unikoulu ?! Se ei ole yhtään meidän juttu kyllä ! En jaksaisi kantaa poikaa tuhat kertaa illassa takaisin sänkyyn. Ja tiedän jo valmiiksi, että se menee siihen hysteeriseen huutamiseen, joka tapahtuu aina, kun äiti ei ole nukkumassa mukana. Toinen meinaa tukehtua omaan huutoonsa ja sille ei tule loppua. Mitä siis tehdä ?! Olisihan se meidän mielestä toivottua, että poika nukahtaisi itse ja pian ehkä jopa nukkuisi omassa huoneessa. Mutta äh. En tiedä :D

Tiia

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinpä ! :) Voisin ottaa ne vaikka heti itselleni, ne on meinaan jo nyt pidemmät kun äidillä.... :D

   Poista
 2. Meillä molemmat lapset nukahtaa itekseen, on "opetettu" vauvasta alkean niin. Pimu on alkanu välillä huuteleen ja heittää tutin lattialle, se pitää käydä nostamassa takas sänkyyn ja lähtee heti sen jälkeen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, ehkä meilläkin vielä joskus :) Kyllä meilläkin vauvana nukahdettiin itse, mutta siinä 9kk iässä kaikki muuttui :D Äsken tuossa yli puoli tuntia poika huusi sängyssään ja nukahti omaan huutoonsa.... Ehkä muutaman viikon tai kuukauden päästä sitten onnistuu paremmin :)

   Poista
 3. Ihana pieni =))))
  mä olen aaronin vieressä niin kauan, kun nukahtaa. En jätä yksin nukahtamaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hän on ! :) Mäkään en tykkää jättää yksin nukkumaan, saa nähdä mitä nyt oikeen tehdään :D Toisaalta olis kiva tehdä niitä omia juttuja illalla, eikä makoilla sängyssä odottamassa, että toinen nukahtaa. Mutta toisaalta taas se huudatus on kamalaa !

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...