perjantai 8. elokuuta 2014

Ensimmäinen viikko päiväkodissa

Tobiaksella alkoi päivähoito maanantaina. Päivähoitopaikkana toimii tämän kylän ainoa päiväkoti, johon on meiltä matkaa noin 10km. Todella kiva ja aika uusi rakennus. Ihanat tilat, juuri sopivat noille pienille. Tobias on siis 0-3 vuotiaiden ryhmässä.

Hoitopäivän pituus on näin aluksi sen max. 5h, eli siis klo: 9-14. Viimeistään vuodenvaihteessa ajattelin vaihtaa hoitopäivän pituuden siihen max. 7h. Tobias saa leikkiä kauemmin kavereiden kanssa ja äiti ehtii sitten vähän siivota ja kokatakin kotona. Silloin varmaan sitten hoitoaika olisi klo: 8.30-15.00 tms.. En vielä tiedä. Tai sitten klo: 9-16.

Ensimmäisenä päivänä Tobias jäi hoitoon hieman varovaisesti ihmetellen. Ei silti alkanut huutamaan tai tullut äidin perään, kun oli aika jäädä yksin. Äidillä enemmän oli paha mieli, en olisi millään halunnut jättää toista yksin uuteen paikkaan.

Mutta hoitajat vaikutti tosi mukavilta ja ammattitaitoisilta. Joten siis hyviin käsiin poika jäi. Menin sitten puoli 2 jälkeen hakemaan poikaa ja hän vielä nukkui. Siinä tulikin sitten pieni kiukku kun huomasi, että äiti tuli ja taisi tajuta, että äiti oli jättänyt yksin. Ei edes suostunut potalle menemään vaan piti olla äidin sylissä kokoajan.

Ensimmäinen päivä meni meillä siis aika hyvin. Muutamia pieniä itkuja oli päivän aikana tullut, mutta ei mitään kummempaa. Päiväunille nukahtaminen oli ollut hieman vaikeaa niin kuin aina, mutta pienellä silittelyllä oli nukahtanut. Ruoka oli kuulemma maistunut, en edes tajunnut kysyä syökö yksin vai miten yms. Oli niin sählinkiä koko eka päivä. Ja hoitajillakin vielä hieman totuttelua loman jälkeen :)
Toisena päivänä Tobias käveli suoraan hoitotätien luokse ja leikkimään. Todella kiltisti siis jäi. Kun menin taas ennen kahta hakemaan poikaa, niin siellä oltiin jo hereillä ja tosi virkeitä. Kiltisti kuitenkin lähdettiin äidin mukaan kotiin. Yhden kerran oli päivän aikana alkanut itkemään, heti aamusta, hetki sen jälkeen kun olin lähtenyt. Muuten oli mennyt hyvin !

Kolmantena päivänä jäätiin todella kiltisti hoitoon ja mitään ylimääräisiä kiukkuja ei ollut tullut. Ainoa huono juttu on, että Tobias ei suostu käymään päiväkodissa potalla ! Mutta ehkä vielä ei olekaan mikään kiire, eiköhän niistä vaipoista joskus pääse kuitenkin eroon :)

Eilen hoitoon jäätiin taas tosi hyvin. Eikä päivän aikana ollut mitään ihmeellistä. Kaikki oli siis sujunut hyvin, onneksi :)

Tänään sitten poika ei meinannutkaan suostua jäämään päikkyyn. Kokoajan halusi vain äidin syliin. Huutoa ei kuitenkaan tullut. Mutta onneksi hetken päästä hoitajankin syli kelpasi ja äiti hipsi pois vähin äänin :)
Meidän ensimmäinen päiväkotiviikko meni siis paremmin kun olin ajatellut. Perhepäivähoidossa meni kyllä silloin aiemmin vielä paremmin, mutta taidan silti olla jo hieman enemmän tuon päiväkodin puolella :) Niin se mieli muuttuu.

Tobiaksesta on tullut niin ihana, kun aina päiväkotiin ja sieltä autolle kävellään äidin kanssa käsi kädessä<3 Tätä ei yleensä ikinä tapahdu ! Mutta yksi huonokin juttu tässä pitkän loman jälkeen arkeen paluussa on. Tobiaksesta on meinaan tullut aika kiukkunen. Ehkä se menee pian ohi kunhan tottuu taas tiettyyn rutiiniin.

Nyt me suunnataan Tobiaksen kanssa isomummin luokse kun isi on ajamassa työporukalla kartingia. Ihanaa viikonloppua ! Nautitaan vielä näistä viimeisistä helteistä ! :) Pahoittelut lähes kuvattomasta postauksesta, tämän uuden arjen myötä on kuvailut hieman unohtuneet !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...