keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Uusia vaatteita päivähoitoon

Nyt kun Tobias on aloittamassa päivähoidossa, niin on pitänyt hankkia vähän uusia vaatteita. En kyllä yhtään tiedä mitä siellä tarvitsee ja mitä ei, mutta toivottavasti ollaan osattu ostaa tarpeellisia vaatteita :)
Nämä kaikki vaatteet on tilattu citymarketin verkkokaupasta. Sadetakki oli aivan ihanan värinen ja muutenkin varmaan syksyllä aika tarpeellinen. Kauluri ostettiin myös, koska meillä oli ennestään vain sellainen villakauluri, joka on todella kuuma. Kauluria ollaan jo vähän testattukin, hanskoja ei.

Ulkoiluhousut ostettiin myös. Nämä on lähinnä syksyä varten, mutta tietty jos vielä keväällä tarvitsee niin onpa sitten valmiina. Kaikki vaatteet on myös suurta kokoa, että mahtuu syksyllä ja ehkä jopa vuoden päästä keväällä päälle.


Luhdan takki, Lassien kauluri, pipo, kurahousut ja hanskat on myös ostettu citymarketin verkkokaupasta. Tuo takki on aivan ihana ! Ollaan käytetty sitä lähes joka päivä ja se on todella hyvä käytössä. En edes tiedä miten raaskin antaa sen päivähoitoon pojalle, mutta pakkohan se kai on :)

Kurahousuja meillä oli vain yhdet, joten oli pakko ostaa toisetkin, että saa sitten kotiin omat ja hoitoon omat. Hanskoja ja hattuja ei voi olla liikaa. Ja poika on suloinen tuo pipo päässä :) Kauluri on myös kiva kesällä vaikka mökillä venereissuilla tms.

Nyt meillä taitaa olla talveen asti kaikki päivähoitovarusteet hankittuna. Tietty kengistä osa voi jäädä pieneksi, mutta sen näkee vasta syksyllä. Saa antaa vinkkejä millaisia/mitä vaatteita päivähoitoon kannattaa hankkia.

Ja nyt hauskaa vappua ! Meillä vietetään tänään ihanan rauhallista koti-iltaa ja huomenna suunnattaan isomummoa moikkaamaan, kun hän oli matkoilla muutaman viikon.

Tiia

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Hampaista ja pottailua

Meillä tehtiin sunnuntaina ensimmäistä kertaa pissat pottaan ! Ihan yllättäen kun ulkoilun jälkeen isi vaihtoi vaippaa ja istutti poikaa potalle niin sieltä se pieni pissa tuli :) Äiti ja isi on niin ylpeitä ! Tämä älyttömän suuri ylpeys johtuu siitä, kun meillä vielä hetki sitten pelättiin pottaa ihan täysillä. Mutta onneksi siis pelot on pois ja poika menee itse potalle istumaan ja näköjään osasi pissatakin siihen :)


Meille on myös selvinnyt Tobiaksen viime viikon kuumeen syy. Nimittäin poskihampaat on tulossa molemmille puolille alas. Toinen on jo ihan hilkulla ja näkyy ja tuntuu ja toinen jo kuultaa. Emme mitään muuta syytä kuumeelle keksi, koska mitään muita oireita ei tullut. Tobias kyllä on hieman kiukkuinen, mutta se johtuu varmaan hampaista. Kokoajan pitää jollain hieroa ikeniä.
Toisella myös alkoi tänään nenä vähän vuotamaan, että olisikohan siis myös jonkinnäköinen flunssa tulossa. Tai allergiaa ? En tiedä. Mutta onneksi täällä jaksetaan riehua ja leikkiä ihan normaalisti, joten ei siis huolta :)
Ihanaa kun kohta on vappu ja taas isillä vapaapäivä :) Toivottavasti tämä lämmin ilma jatkuisi, niin saisimme taas viettää yhdessä aikaa ulkona. Grillailla ja siivoilla pihaa ja vaan leikkiä pojan kanssa. Tänään tuli H&M:n paketti postissa, Tobiakselle hieman kesävaatteita, mutta niistä tulossa kuvia toisella kerralla.

Me jatkamme nyt pojan kanssa leikkejä ja kohta pitääkin alkaa tekemään päivällistä. Tänään vuorossa kanaa ja riisiä.

Tiia

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pihan laittoa kesäkuntoon

Nyt olisi vihdoin oikein kunnolla aikaa ja inspiraatiota tulla tänne kirjottelemaan. Meillä on ollut erittäin touhukas ja mukava viikonloppu. Sen takia en ole paljon ehtinyt koneella istumaan. Perjantai sentään meni rennosti kotona ja käytiin illalla koko perhe pitkällä lenkillä. Muuten onkin sitten ollut tekemistä kokoajan.

Lauantaina aamiaisen jälkeen oli vuorossa kauppareissu. Ruokakaupassa tuli siis käytyä ja samalla kävimme puutarhamyymälässä vähän ostamassa kukkia. Kotona sitten alkoi äidillä kukkien istutus ja isillä autojen ja puutarhakalusteiden pesu. Täällä ei sitten olla mitään viherpeukaloita, joten istutukset on sen näkösiäkin :D Koko päivä meni siis ulkoillessa. Tobias oli ihan innoissaan ja koiratkin nautti. Tässä siis kuvia lauantailta:

Tänään ollaan myös aamusta asti oltu ulkona. Välissä käytiin vaan sisällä syömässä ja ukin luota hakemassa grilliin kaasupullo. Meillä ollaan siis myös avattu grillikausi vihdoin :) Tobiaksellekin maistui ruoka ulkona. Isi myös kasasi meidän pihalle keinun (tästä tulossa kuvia myöhemmin) ja teki tiiligrillin. Tässä sitten vielä kuvia tältä päivältä:
Ihanan aurinkoinen ja lämmin viikonloppu oli täälläpäin ainakin. Mites muualla ? Ja ihan mahtava fiilis kun sai vihdoin pihaa kuntoon. Hiekkalaatikko on meille tulossa parin viikon sisään niin sitten onkin piha kokonaan kesäkunnossa. Ja katsotaan innostunko istuttelemaan kukkia vähän lisääkin.
 
Tiia

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ruokaremontti

Meidän perheessä aloitettiin ruokaremontti tällä viikolla. Eli siis lisäämme kasvisten ja hedelmien syöntiä, vähennetään napostelua ja muutenkin kokataan suht terveellistä ruokaa. Meillä kyllä tehdään aina kotiruokaa, ei mitään valmisruokia.

Ennen meillä ei ole ollut mitään herkkupäiviä vaan lähestulkoon joka päivä on jotain hyvää tarjolla. Sekin muuttuu, nimittäin herkuttelemme enää vain lauantaisin. Minä olen siis luopunut kahvista lähes kokonaan, koska tarvitsen aina jotain hyvää kun juon kahvia.

Ruoka-ajat ovat myös tarkentuneet ja napostelu on kielletty. Sitä on kyllä hieman hankala isiltä kieltää :D
Tällä viikolla minä olen syönyt aamusin rasvatonta rahkaa ja päärynää, Joni ja Tobias puuroa tms. Tobias syö aamupäivällä hedelmäsosetta, äiti ei mitään. Lounaaksi syödään edellisen päivän ruokaa ja päivälliseksi kokataan jotain (viimeksi makaronilaatikkoa). Illalla syödään puuroa, leipää tai hedelmiä. Eli vanhemmat syö neljä kertaa päivässä ja poika viisi.

Tämä terveellisempi ruokavalio on alkanut todella hyvin. Tobiashan tietty syö aina terveellisesti, mutta isillä ja äidillä on opettelemista. Herkuttelu ja napostelu ollaan saatu kuriin. Tosin tänään meillä on herkkupäivä, mutta ei edes tee mieli mitään hyvää :)

Miltäs kuulostaa ? Kertokaahan hyviä ja terveellisiä vinkkejä meille :)

Tiia

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kaksi haastetta

Kiitos Baby Girl Of The Dreams-bloggaaja ja Elämästä ja vähän muustakin-bloggaaja haasteista. Olen juuri tehnyt tuon koko haasteen, joten vastailen vain kysymyksiin :)


1. Mitä teet joka päivä, jota tiedät että muut eivät välttämättä tee?
Ööö.. Käyn töissä lapsen kanssa :D En keksi mitään muuta. Tuo on ainakin kai hieman harvinaista, en silti ole ainut :D

2. Unelmasi?
Ihan oma koti !

3. Raha vai rakkaus?
Rakkaus ehdottomasti

4. Suhteesi itseesi?
Hyvä

5. Kuinka rentoudut ja pidät itsestäsi huolta?
Rentoudun saunomalla, lenkeillä ja vain olemalla. Bloggaaminen on myös rentouttavaa.

6. Lempi musiikiasi?
Lähes kaikki menee. Ihan ehdoton ykkönen tulee aina olemaan Hanoi Rocks.

7. Mikä sinusta tulee isona?
Olen jo äiti ja olen työssä, jota jatkan ilmeisesti aika kauan. Joten siis reskontranhoitaja ja äiti :)

8. Jos saisit olla päivän supersankari, kuka olisit ja miksi?
Ää. En noista tiedä. Olisin joku joka osaa lentää vaikka :D

9. Mitä keräät?
Iittalaa<3

10. Missä olet 5 vuoden kuluttua?
Toivottavasti minun ja mieheni ostamassa omassa talossa parin tai kolmen lapsen kanssa :)

11. Elämäsi tärkein kokemus?
Tobiaksen syntymä ehdottomasti !


1. Montako lasta toivoisit?
Kolme olisi sopiva määrä :) Ja niin monta ainakin, että saamme tytön.

2. Mikä on lempiruokasi?
Kaikki isomummon tekemät ! Jouluruoka ja grilliherkut myös.

3. Entä juomasi?
Kokis ja kesäisin ehdottomasti vissy

4. Oletko sinkku, varattu vai naimisissa?
Naimisissa

5. Lempiharrastuksesi?
Bloggaaminen ainakin tällä hetkellä

6. Milloin lapsesi ovat teini-ikäisiä?
Apua ! Onneksi ei vielä pitkään aikaan :D Yli kymmenen vuotta menee helposti.

7. Tykkäätkö tatuoinneista?
Rakastan<3

8. Haluaisitko vaihtaa nimesi?
En

9. Nimeä yksi paha tapasi?
Shoppailu

10. Oletko kouluttautunut? Jos olet niin mihin ammattiin?
Olen parturi-kampaaja

11. Paras jäätelömaku?
Lakritsi


Tiia

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Voihan kuume

Tobiakselle nousi viime yönä kuume. 38,5 oli kainalosta mitattuna lämpö. Toinen oli ihan tulikuuma joka puolelta ja huusi suoraa huutoa. Ei auttanut muu kun nousta 2 aikaan ylös hakemaan pojalle vettä ja lääkettä. Noin tunti varmaan meni, että kunnolla rauhotuttiin ja jatkettiin unia.

Poika heräili vielä pariin kertaan nopeasti, mutta nukahti melkein heti uudelleen. Aamulla noustiinkin sitten vasta 8 aikaan ylös, kun yleensä ollaan jo 7 hereillä. Annoin aamulla panadolia lisää ja meidän päivä onkin mennyt yllättävän hyvin, vaikka poika on kipeä. Tosin täällä on kyllä paljon rauhallisemmat leikit ja äidin sylissä oltais mielellään vaikka kokoajan.
Aika vähillä kiukuttelulla ollaan päästy. Pojalle vaan ei ruoka maistu melkein ollenkaan, onneksi vettä menee kuitenkin. Ja meillä nukuttiin 1,5h päikkärit onneksi :) Jotain positiivistakin. Toivottavasti viikonloppuun mennessä paranee, että pääsee ulkoilemaan.
Tobias alkoi eilen opettelemaan itse syömistä. Ihana sotku ! Jotain sentään meni suuhunkin asti :) Onneksi on koirat, jotka syö kaikki jämät lattioilta niin jää äidille vähemmän siivottavaa.

Me yritetään nyt parantua tuosta kuumeesta. Mistähän se muuten johtuu ?! Mitään muita oireita ei ole.

Tiia

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen lopetus

Viime pääsiäispostauksessa kerroin jo torstaista lauantaihin meidän menoista. Nyt olisi siis vuorossa vielä sunnuntain ja maanantain kuulumiset.

Sunnuntaina lähdettiin aamulla isomummin luokse lounaalle. Paikanpäällä oltiin ensin vähän aikaa ulkona ja katseltiin kaikki ukin koneet läpi ja sitten mentiin sisälle syömään. Tobiaskin söi oikein reippaasti.

Nähtiin myös pitkästä aikaa mun nuorin veli joka oli Tobiaksen mielestä todella kiva :) Tobias istui hänen vieressä ja melkein itku tuli kun eno lähti pois.
Mitenköhän meidän pojasta on yhtäkkiä tullut noin iso ?! Hän kävelee ja juoksee ulkona ihan joka paikkaan ja kaikki autot ja koneet kiinnostaa todella paljon :) Jokaista osoitetaan ja jäädään tuijottamaan.
Näin ihailevasti meillä katsottiin enoa :) Huomaa kyllä, että poika kaipaa enemmän muidenkin ihmisten seuraa kun vaan äidin ja isin.
Isomummin luona on kiva leikkiä äidin, enojen ja tädin vanhoilla leluilla :D

Tänään käytiin aamulla mummin ja papan luona hakemassa isin auto takaisin kotiin. Ihanan lämmin keli ja autossa oli oikeesti jopa jo kuuma ! Tobiaskin oli ihan hikinen vaikka oli ihan normit sisävaatteet vaan päällä.

Tässä ollaan komeena lähdössä mummin ja papan luo
Kotiin tultuamme Tobias nukkui vielä autossa hetken ja sillä aikaa Joni kantoi minulle sellaisen padan uuteen paikkaan niin saan kukkia siihen istutettua. Katsottiin ja mietittiin muutenkin, että mitä tehdään meidän pihalle kesäksi. Löysin kukkaruukuille kaikkia paikkoja, mutta grillit ja kalusteet on vielä vähän mietinnässä :)
Illalla sitten mentiin vielä koko porukka ulkoilemaan. Koiratkin pääsi riehumaan vapaana.(tai no Bella oli pitkässä jälkiliinassa varmuuden vuoksi)
Samalla sitten täytettiin tuohon kukkapataan kiviä ja tuhkaa pohjalle ja päälle vähän multaa. Jos ensi viikonloppuna sitten vaikka pääsee jo istuttamaan kukkia :) Tobias pääsi kottikärryihin kyytiin kun kuskattiin kiviä. Hauskaa oli !
Aivan ihania valkovuokkojakin kasvoi omalla pihalla ! Meillä oli todella mukava päivä ja koko pitkä viikonloppu tuli tarpeeseen. Sai vaan olla ja tehdä mitä vain :D Ulkoilu ja sukulaisten näkeminen oli myös erittäin mukavaa. Toivottavasti muutkin nautti pääsiäisen vapaista ! Me taidetaan kohta painua pehkuihin rankan päivän jälkeen.

Tästä tuli nyt vähän pitkä ja sekava postaus, mutta toivottavasti jaksoitte tänne saakka :D

Tiia

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ulkoilupäiviä

Meillä on ollut nyt todella paljon ulkoilupäiviä, ihan hyväkin kyllä :) Ja tietty johtuu siitä, kun aurinko pääsee oikein kunnolla lämmittämään niin on kiva olla pihalla :) Tobiaskin nauttii tosi paljon ulkoilusta. Onneksi sitten kun aloittaa päivähoidossa niin saa olla ulkona joka päivä.
Tuossa nyt muutamia kuvia meidän ulkoiluista. Ollaan otettu todella paljon kuvia ulkona, mutta en viitsi kaikkia tänne laittaa. Niin kuin pojan ilmeistä huomaa, niin ulkona tosiaan viihdytään :)
 
Palailen viimeistään tiistaina sitten kertomaan meidän loppupääsiäisen kuulumisista.
 
Tiia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...