sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Meidän perheen päiväohjelma

Kerron teille tässä meidän normaalin arkipäivän kulusta. Eli millaisia rutiineja meillä on ja mitä touhutaan päivisin. Samalla taidan myös kertoa miten toimitaan silloin, kun isikin on kotona, vaikka päivät ei siitä hirveästi muutu.

Meillä ei siis ole mitään hirveän tarkkaa aikataulua. Joten siis meillä syödään silloin kun on nälkä ja nukutaan kun väsyttää. Ja vaikka olisi päiväuniaika tai ruoka-aika niin saatamme silti lähteä johonkin. Emme halua tehdä perhe-elämästä mitään suorittamista vaan mennään lapsen ja meidän ehdoilla soveltaen.

Yleensä kyllä jos mennään mummoille kyläilemään niin pyritään matkat ajoittamaan niin, että Tobias nukkuisi, ettei sitten kylässä nuku. Ja tämä lähes aina onnistuukin. Samoin liharuoka yritetään syödä aina kotona, mutta nykyään sillä ei ole niin suurta merkitystä, kun Tobias syö mitä vain.Äitiii nyt leivotaan !

Aamulla siis isä lähtee töihin puol 6 aikaan viimeistään ja hän hoitaa koirien ulkoilutukset silloin. Tobias saattaa joskus herätä silloin, mutta jatkaa yleensä unia vielä sinne 7-8 aikoihin. Silloin siis herätään ja tehdään puuro. Kun odotellaan puuron jäähtymistä niin vaihdetaan vaippa ja leikitään ja minä yleensä siinä vaiheessa laitan itseni kuntoon. Välillä Tobias seuraa hetken lastenohjelmia telkkarista.

Puuro aamiaisen jälkeen vielä hetki leikitään ja sitten vaihdetaan Tobiakselle vaatteet. Äiti tietysti juo aamukahvin siinä leikin ohella. Sitten onkin vuorossa hampaiden harjaus, joka on Tobiaksen mielestä oikein kivaa.Hmm miten tän saa takasin ?!
Yhdeksän-kymmenen aikaan lähdetään töihin. Siellä Tobias leikkii ja menee pitkin työhuonetta. Mä yritän sitten siinä tehdä töitä niin paljon kun pystyn. Kymmenen aikaan välillä juodaan maitoa, välillä ei. Välillä myös saatetaan ottaa pienet päikkärit työhuoneen lattialla. Matkaa on tällä hetkellä töihin vain 10km, joten Tobias ehtii vain hetken nukkua, jos nukahtaa.

Kun työt on tehty yleensä siinä 12-13 aikaan niin tullaan kotiin syömään. Päästetään myös toinen koira käymään ulkona. Sitten leikitään ja ollaan. Välillä lenkkeillään, käydään kerhossa tms. Kolmen jälkeen isi tulee kotiin. Ilta meneekin sitten kaupoissa, ruuan laitossa, syödessä, isin kanssa ollessa ja iltatoimissa.


Brummm
Illat on yleensä sellaista isi-poika-aikaa, että äiti on vähän siinä sivussa vaan ja tekee ruokaa tms. Tobiaksen syöttämiset on oikeastaan mun homma. Vaippojen ja vaatteiden vaihdot iltasin hoitaa pääasiassa isi, että hänkin pääsee osallistumaan.

Jos on kylpypäivä, niin sinne mennään kuuden aikaan. Sen jälkeen on rasvaukset ja vaatteiden vaihdot ja toinen vanhempi tekee puuron. Viimeistään seitsemän aikaan syödään ja sen jälkeen leikitään. Jossain vaiheessa iltaa tulee väsy, jolloin syödään maitoa.

Tobias nukahtaa aina syliin maidon syötön jälkeen. Yritetään pikkuhiljaa saada sitä nukahtamaan omaan sänkyyn, mutta muutto taas häiritsee sitä asiaa. Mutta siis kun poika on nukahtanut hän kyllä nukkuu omassa sängyssä yleensä koko yön. Välillä on huonoja öitä, jolloin poika tulee meidän viereen.


Nukkumaan mennään yleensä kahdeksan aikaan. Kuitenkin viimeistään kymmeneltä ollaan sängyssä. Yhden kerran Tobias yleensä herää, mutta silloinkin tarvitsee vain tutin ja nukahtaa uudestaan omaan sänkyyn. Aamulla kun herätään, niin köllitään kaikki meijän sängyssä hetki.

Viikonloppuisin sitten päivärytmi on suht sama, mutta käymme kylässä, pitkillä lenkeillä, kaupoilla yms. Joten siis viikonlopuissa on enemmän touhua ja silloin saattaa illat venähtää. Kun isi on kotona, niin minä en yhtä paljon touhua pojan kanssa vaan annan isin tehdä sen.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...